Bellagio - Las Vegas


Bellagio, Amerika Birleşik Devletleri'nin Nevada eyaletinde ki Paradise şehrinde Las Vegas Strip caddesi üzerinde yer alan en ünlü resort, kumarhane yada diğer bir diyişle lüks otellerden biridir. Otelin sahibi ve aynı zamanda işletmecisi MGM Resorts International'dır.


Otel yıkılan Dunes hotel ve kumarhesinin yerine inşa edilmiştir. Otel inşa edilirken İtalya'nın Bellagio şehrindeki Como Gölü'nden esinlenilmiştir. Bunuda otelle cadde arasında bulunan ve otele ait olan 3.2 hektar alan içerisinde yer alan otelin kendine ait özel gölünde anlamak mümkündür. Otelin inşasına 1996 yılının Mayıs ayında başlanılmış olup 15 Ekim 1998 yılında da ilk misafirlerini ağırlamaya başlamıştır. Otelin inşaat maliyeti 1.6 bilyon dolardır. Otelin açılış seromonisi içinde 88 milyon dolar gibi bir rakam harcanmıştır.

Bellagio'nun daha kapısında giriş yaparken otelin görkemini ve şaşasını anlamak mümkündür. Otelin 190 metrekarelik ana giriş lobisinin tavanında tamamıyla elle üflenmiş ve Amerikalı cam üfleme sanatçısı Dale Chihuly tarafından bizzat yapılmış el yapımı 2.000 adet cam çiçek dekorasyonu bulunmaktadır. Bellagio biri büyük biri küçük olmak üzere 2 binadan oluşmaktadır. Ana binanın toplam yüksekliği 151 metre olup 36 kattan oluşmaktadır. Ana binada toplam 3.015 oda bulunmaktadır. Ana binanın yanındaki küçük binanın yüksekliği ise 119 metre olup 33 kattan oluşmaktadır. Küçük binada da 935 oda olup, otelin tamamı 3.950 odadan oluşmaktadır. Otel açıldığı yıldan sonra 2004, 2006 ve 2011 yıllarında renovasyondan geçmiştir.

Dale Chihuly ve Bellagio lobi tavan dekoru

Peki Bellagio'da neler yapabilirsiniz?

Son derece modern ve lüks dizayn edilmiş geniş odalarında dinlenebilirsiniz veya pencerenizden Las Vegas manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.


10.800 metrekare gibi geniş bir alan üzerine kurulmuş kumarhanesinde şansınızı deneyebilirsiniz.


Periyodik olarak otelin ön tarafındaki gölde gerçekleşen ve Bellagio Çeşmesi yada Fıskiyesi olarak adlandırılan, müzikle senkronize su gösterisini izleyebilirsiniz.


14 farklı konseptteki restoranın birbirinden farklı lezzetlerini tadabilirsiniz.


Otelin kendisine ait büyüleyici botanik bahçesinde ve serasında vakit geçirebilirsiniz.


Otel içerisinde bulunan güzel sanatlar galerisini gezebilirsiniz.


Gece dışarı çıkmak istemezseniz The Bank isimli gece kulübünde içkinizi yudumlayarak, ünlü djlerin performansına tanıklık edebilirsiniz.


Eğer olurda bir gün yolunuz düşerse şimdiden iyi eğlenceler ve bol şanslar.




0 comments