Mini Avrupa - Mini Europe


Mini Avrupa, Belçika'nın başkenti Brüksel'de Atomium'un hemen yanı başında bulunan minyatürlerin yer aldığı bir parktır. 10 milyon Euro yatırımla 1989 yılında ziyarete açılmıştır. Park toplamda 24.000 metrekarelik bir alana yapılmıştır. Avrupa Birliği'nde yer alan ülkelerin abidelerinin 1:25 ölçeğinde minyatürleri sergilenmektedir. Aşağı yukarı 80 şehirden tam 350 adet abide ve eser yer almaktadır.

Mini Avrupa'yı yılda 350.000'den fazla kişi ziyaret etmektedir ve toplamda ortalama 4 milyon Euro gelir elde edilmektedir.


Park içerisinde trenler, değirmenler, arabalar ve hatta Vezüv Yanardağı gibi interaktif nesneler de yer almaktadır. Bunların dışında cüce ağaçlar, bonzailer, özel ağaç türleri, minyatür çiçek ve çalılarla park süslenmiştir.

Bulundukları ülkede mimari değeri olan ve Avrupa'nın sembolü haline gelmiş eserler seçilmeyi gayret edilmiştir. Eserler kalıplar halinde ortaya çıkarılmıştır ve büyük bir çoğunluğunun ham maddesi polyesterdir. Büyük çoğunluğu polyester olmakla birlikte taştan veya Pisa Kulesi gibi mermerden yapılan eserler de bulunmaktadır.

Eserlerin yapımında Avrupa ülkeleri büyük finansal destek sağlamıştır. Örneğin Brüksel Büyük Meydanı'nın modellemesi 350.000 Euro'ya mal olmuştur.


Brüksel'e gidipte Atomium'u ziyaret edeceklere yanı başındaki Mini Avrupa'yı da gezmeleri tavsiyedir. Park haftanın her günü 09:30 ile 18:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.






0 comments