Osmaniye Masal Park


2016 yılının Mayıs ayında temeli atılan ve Osmaniye'nin Disneyland'i olarak adlandırılan Osmaniye Masal Park 14 Ocak 2018 tarihinde çeşitli etkinlik ve konserlerle kapılarını ziyaretçilere açmıştır. Toplamda yaklaşık 100 Milyon TL gibi bir yatırımla 35.000 metrekare alan üzerine kurulmuş olan parkla bölge ekonomisine ve turizmine katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Projenin 8.000 metrekaresi bina ve havuzlardan, 27.000 metrekaresi de yeşil alan ve yürüme yollarından oluşmaktadır. Yılda 2 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenmektedir.

Osmaniye Masal Park, Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesini temsil edecek tematik sembollerden oluşmaktadır. Her bölgeden tarihi mimari bir eser veya doğal güzelliklerinden birisi seçilerek park temasına eklenmiştir. Aynı zamanda Türkiye'nin 3 tarafının denizlerle çevrili olduğunu gösteren Akdeniz, Karadeniz ve Marmara Denizi'ni temsil eden havuzlar bulunmaktadır.

Parkın etrafında 500 araçlık bir otopark, girişinde ise giriş kalesi, buluşma meydanı ve sizleri karşılayan 11 adet dev Türk masal kahramanı heykeli vardır. İçerisinde 24 adet farklı konsepte alışveriş yapabileceğiniz mağazalar, yiyecek-içecek alanları, eğlence ve etkinlik alanları ( tırmanma ve interaktif su oyun alanları gibi) ve 1 adet amfi tiyatro bulunmaktadır.


Gelelim herkesin merak ettiği Osmaniye Masal Park içerisinde yer alan oyuncaklara ve aktivite yerlerine. Parkta yer alan başta oyuncaklar olmak üzere birçok şey hem küçüklerin hem de büyüklerin ilgisini çekecek şekilde dizayn edilmiştir. Parka girdiğiniz anda ki renkli dünya gerçekten küçükten büyüğe herkesi etkileyecek şekildedir. Masal Park'ta yer alan oyuncaklardan şöyle kısaca bahsedecek olursak:


1) Kapadokya Masalı: Bir nevi yatay dönme dolap şeklindedir ve oyuncak temasında Kapadokya'da her sabah havalanan balonlar baz alınmıştır. Oyuncağa binmek isteyen çocukların 105 cm'den uzun ve 4 yaşından büyük olması gerekmektedir.


2) Masal Ağacı: Çocuklara sesli ve hareketli olarak masal anlatmakta olan interaktif bir ağaç modellemesidir. Her yaştan çocuğa hitap edecek masalların yer aldığı bu bölümde herhangi bir yaş sınırlaması bulunmamaktadır.



3) Manavagat Turu: Manavgat Turu bir su parkurundan oluşan ve mini botlarla yapacağınız birazcık ıslak ama bir o kadarda keyifli bir oyuncak. Ailesi ile birlikte keyifli vakit geçirmek isteyenler için birebir. Oyuncağa binmek isteyen çocukların 100 cm'den uzun ve 4 yaşından büyük olması gerekmektedir.



4) Minik Kütahya: Aslında çocukluğumuzdan beri birçok lunaparkın vazgeçilmez ve olmazsa olmaz oyuncaklarından biridir. Dönen bir platform üzerinde bulunan Kütahya seramik ve çinileri motifli aynı zamanda kendi etrafında da dönen içerisine oturulan fincanlardan oluşan bir oyuncaktır. Oyuncağa binmek isteyen çocukların 105 cm'den uzun ve 4 yaşından büyük olması gerekmektedir.



5) Nuh'un Gemisi: Hem tasarımıyla hem de teması ile farklı ve eğlenceli bir gondol sizi bekliyor. Oyuncağa binmek isteyen çocukların 110 cm'den uzun ve 6 yaşından büyük olması gerekmektedir.


6) Pamukkale Su Macerası: Manavgat Turu'na oldukça benzeyen ancak ona göre biraz daha heyecan dolu ve ıslak olanı diyebiliriz. Yine mini botlarla yapacağınız bir su parkuru sizleri beklemektedir. Oyuncağa binmek isteyen çocukların 120 cm'den uzun ve 6 yaşından büyük olması gerekmektedir. Ayrıca 150 kilo şeklinde bir kilo sınırı bulunmaktadır.


7) Peri Bacaları - Küçük Türkiye: Vagonlu bir sistemle başta Peri Bacalarının arasında ve Türkiye'nin 7 bölgesinin maketlerle ve heykellerle tüm özelliklerinin yer aldığı keyifli bir tura hazır olun. Oyuncağa binmek isteyen çocukların 105 cm'den uzun ve 4 yaşından büyük olması gerekmektedir.



8) Sihirli Perde - 7D Sinema: 15 kişilik özel tasarlanmış bir salonda farklı bir sanal gerçeklik deneyimi. Aktiviteye katılmak isteyen çocukların 100 cm'den uzun ve 7 yaşından büyük olması gerekmektedir.



9) Uludağ Tırmanma: 4 farklı rotadan oluşan ve Uludağ şeklinde tasarlanmış bir tırmanma parkurudur. Aktiviteye katılmak isteyen çocukların 4 yaşından büyük olması gerekmektedir.


10) Van Gölü Canavarı: Tamamıyla Masal Park için tasarlanmış bir roller coasterdır. Oyuncağa binmek isteyen çocukların 100 cm'den uzun ve 4 yaşından büyük olması gerekmektedir.


11) Boğaz Gezintisi: Birbiri ardına uç uca eklenmiş farklı tip ve modellerdeki araçların ray üzerinde yol aldığı bir oyuncaktır. Tur sırasında İstanbul ve İstanbul Boğazı'nda yer alan mimari yapılar, eserler ve doğal güzellikler maketler şeklinde sizleri beklemektedir. Oyuncağa binmek isteyen çocukların 105 cm'den uzun ve 4 yaşından büyük olması gerekmektedir.



12) Cesur Mezopotamya: Yine bir lunaparkın olmazsa olmazı çarpışan otomobiller Masal Park'ta farklı bir konseptle karşımızda. Oyuncağa binmek isteyen çocukların 112 cm'den uzun ve 6 yaşından büyük olması gerekmektedir.



13) Çılgın Botlar: Karadeniz'in hırçın ve asiliğinin baz alındığı 2 kişilik akülü botlarla farklı bir deneyim. Oyuncağa binmek isteyen çocukların 115 cm'den uzun ve 8 yaşından büyük olması gerekmektedir.


14) Hezarfen Kulesi: Tasarımında İstanbul Galata Kulesi'nin yer aldığı ilk başta size panoramik bir park seyri keyfi yaşatıp ardından hiç beklemediğiniz bir anda aniden aşağı düşen bir asansör şeklinde olan adrenalin dolu bir oyuncak. Oyuncağa binmek isteyen çocukların 120 cm'den uzun ve 6 yaşından büyük olması gerekmektedir.


15) Hızlı Taka: Tasarımında Karadeniz'e özgü küçük tekneler olan takalardan alan, yükselen ve alçalan su kaydıraklarından oluşan bir su parkurudur. Oyuncağa binmek isteyen çocukların 100 cm'den uzun ve 6 yaşından büyük olması gerekmektedir. Ayrıca 125 kilo şeklinde bir kilo sınırı bulunmaktadır.


Osmaniye Masal Park şehrin kalbi diyebileceğimiz bir noktada Osmaniye Valiliği ile Park328 Alışveriş Merkezi'nin hemen yanı başındadır. Yakın şehirlerden günü birlik ziyaretleriniz içinde Osmaniye Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne de 6 km uzaklıktadır.

Masal Park giriş ücretlerinden bahsedecek olursak oyuncakların tek kullanımlık giriş ücretleri 20 TL ile 30 TL arasında değişmektedir. Dilerseniz alacağınız eğlence bilekliği ile gün boyu dilediğiniz oyuncağa dilediğiniz kadar binebilirsiniz. Sınırsız bileklik fiyatı kişi başı tam gün olarak 400 TL şeklindedir. Masal Park kış sezonu boyunca yenileme ve bakım çalışmaları nedeniyle bir süre kapalı kalacak. Eminiz çalışmalar tamamlandığında çok daha keyifli bir şekilde kapılarını ziyaretçilerine tekrar açacaktır.

Masal Park içerisindeki bilgilendirme ve uyarı yazılarının sizlerin güvenliği için konulduğunu unutmamanızı, başta kendinizi ve parkta yer alan diğer kişileri tehlikeye sokabilecek hareketlerden kaçınmanızı önemle tavsiye ve rica ederiz. İyi eğlenceler.

0 comments