Trabzon’da Gezilecek En Güzel Yerler


Ülkemizde gerek tarihi gerek doğası ile birlikte Trabzon şehrimiz ön plana çıkan nadide şehirlerimiz arasında yer almaktadır. İçerisinde barındırmış olduğu tabiat güzelliklerinin yanı sıra mimari özelliği ve tarihi bulunan pek çok yapıtı da yerli ve yabancı turistlere sunmaktadır. Bunun yanı sıra şehrimizde geleneksel leziz yemekleri ile birlikte eğlenceli ve güzel bir gezi yapabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda Trabzon’da Gezilecek En Güzel Yerleri listeledik;

İşte Trabzon’da Gezilecek En Güzel Yerler

Sümela Manastırı


Trabzon şehrimizin Maçka ilçesinde yer alan bu güzel manastırın yapım tarihi tam olarak bilinmemektedir fakat tahminlere göre M.Ö. 365 - 395 yılları arasında yapıldığı tahmin edilmektedir. Harika bir mimariye sahip olan bu güzel yeri gezi listenize eklemeyi unutmayın.

Trabzon Kalesi


Şehrin en yüksek tepesinde yer alan bu nadide de kale de şehir manzarasını bir çay eşliğinde izleyebilirsiniz. Bir tarafında masmavi deniz diğer tarafında ise yem yeşil orman bulunan bu kale yerli ve yabancı pek çok turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Vazelon Manastırı


Yapım tarihi tam olarak bilinmeyen bu manastırın M.S. 270 yıllarında yapıldığı tahmin edilmektedir. Bölgede yer alan en eski manastır özelliği olan bu tarihi yerin aynı zamanda pek çok hikayesi bulunmaktadır.

Uzun Göl


Tabiat güzelliği olarak ülkemizde en çok ziyaret edilen yer olan Uzun Göl maalesef son yıllarda yaşamış olduğu mimari kirlilik ile birlikte yok olmaya başlamıştır. Bu eleştirimiz şimdilerde pek ciddiye alınmasa da bundan bir on yıl sonra bu doğa güzelliği yerin nasıl beton yığını haline dönüştüğünü görebilirsiniz.

Ayasofya Müzesi


Trabzon Şehrimizin pek çok tarihi eserini içerisinde barındıran bu müze birçok tarih sever tarafından ziyaret edilmektedir. Trabzon ilinde yapacağınız gezinizi bu güzel müze ile birlikte süslemeniz tatiline artı katacaktır.

Peristera Manastırı


250 Metrelik bir kaya üzerine inşa edilen bu güzel manastırın 752 yılında inşa edildiği tahmin edilmektedir. Güzel doğa manzarası ile birlikte bu güzel manastırı ziyaret edebilirsiniz.

Bedesten


Osmanlı döneminde kapalı çarşı olarak kullanılan bedestenler günümüzde hala varlığını sürdürmektedir. Trabzon şehrimizin merkezinde yer alan bedesteni ziyaret ederek içerisinde birçok el sanatı ürünlere ve hediye eşyaya bakmanız mümkündür.

0 comments