Varşova Üniversitesi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

varşova üniversitesi kampüsü

Varşova Üniversitesi, İngilizce adıyla University of Warsaw ve Lehçe adıyla Uniwersytet Warszawski, 1816 yılında Polonya'nın başkenti Varşova’da kurulan ülkenin en büyük yüksek öğrenim kurumudur.

2010, 2011, 2014 ve 2016'da Polonya’nın en iyi üniversitesi seçilen Varşova Üniversitesi, aynı zamanda dünyanın en iyi üniversiteleri arasında da kendine yer bulmaktadır. Fizikten matematiğe, gazetecilikten diş hekimliğine kadar 18’den fazla fakülteye sahiptir. Özellikle tıp alanında kendini kanıtlamış Avrupa’nın önde gelen, sayılı üniversitelerinden birisi haline gelmiştir. Bunlar haricinde Varşova Üniversitesi biyoloji, kimya, siyaset bilimi, felsefe, sosyoloji, coğrafya, tarih, psikoloji ve eczacılık gibi önde gelen bölümlere sahip bir üniversitedir.

Üniversitenin Varşova’nın dört bir yanına dağılmış 126 tane bina ve kampüsü bulunmaktadır. ‘’Green Library’’ olarak bilinen Varşova Üniversitesi Kütüphanesi hem öğrencilerinin hem de turistlerin mutlaka görmesi gereken binalarının başında gelmektedir. Aynı şekilde ‘’old town’’ adı verilen bölgenin girişinde yer alan merkez kampüste tarihi binalarıyla oldukça dikkat çekicidir. Şehrin önemli tarihi yapılarından biri olan Kazimierz Sarayı yine bu kampüs içerisinde yer almaktadır. Kazimierz Sarayı mevcutta rektörlük binası ve tarih müzesi olarak kullanılmaktadır.

Varşova Üniversite eğitimi kadar sosyal olanaklarıyla da öne çıkan bir üniversitedir. Bu yüzden gerek kampüs içerisinde gerekse de öğrenci kulüpleri aracılığıyla kendinize uygun bir aktivite ya da etkinlik bulmanız son derece kolay olacaktır. Dünyanın dört bir yanından öğrencileriyle zengin bir kültüre sahip bir üniversitedir. Genel olarak 65.000’den fazla öğrencinin eğitim gördüğü kalabalık bir üniversitedir. Kalabalık bir üniversite oluşu nedeniyle okula adapte olmanız, sosyalleşmeniz ve yeni arkadaşlıklar edinmeniz son derece kolay olacaktır.

Varşova Üniversitesi ile ilgili kafanıza takılan ya da merak ettiğiniz başka şeyler olursa yorumlar kısmından veya doğrudan instagram sayfamdan bana sorabilirsiniz. Eğitimim sırasında çekmiş olduğum Varşova Üniversitesi’ne ait fotoğraflara göz atmayı unutmayın. İlk 5 fotoğraf Varşova Üniversitesi'nin 'old town' girişinde bulunan kampüsüne ait fotoğraflardır. Sonraki fotoğraflar ise Varşova Üniversitesi Kütüphanesi'ne ait fotoğraflardır.

varşova üniversitesi giriş kapısı

varşova üniversitesi ana giriş kapısı

Kazimierz Sarayı varşova

varşova üniversitesi kampüs binası

varşova üniversitesi derslikler

varşova üniversitesi kütüphane girişi

varşova üniversitesi kütüphane içerisi

varşova üniversitesi kütüphane bahçesi

varşova üniversitesi kütüphane bahçesi

varşova üniversitesi kütüphane bahçesi

varşova üniversitesi uzaktan şehir görünümü

0 comments