Plaza Francia - Caracas


Türkçe adıyla Fransız Meydanı yada bilinen diğer adıyla Altamira Meydanı, Venezuela'nın Caracas şehrindeki Altamira, Chacao'da yer almaktadır. Altamira bölgesi Caracas şehrinin en önemli iş ve kültür merkezlerinden birisidir. Aynı zamanda bölgede fazlaca bulunan otel ve restoranlar nedeniyle turistler için çekim merkezidir.


Meydanın inşasına 1940'lar başlanmıştır ve 11 Ağustos 1945'te orjinal ismi olan Altamira Meydanı olarak kullanıma açılmıştır. Daha sonraki yıllarda Paris ve Caracas şehirleri arasında imzalanan kardeş şehir anlaşmasına istinaden Caracas'taki meydanın adı Fransız Meydanı, Paris'te bulunanın adı da Venezuela Meydanı olarak değiştirilmiştir.

Luis Roche

Meydanın tasarımı şehir planlamacısı olan Luis Roche tarafından yapılmıştır. Meydanın ortasında bir dikili taş bulunmakta olup, havuz, şelale ve yeşil alanlardan oluşmaktadır. Meydanda yer alan şelaleden akan su, meydanın hemen altında bulunan küçük alışveriş merkezinden ve Altamira metro durağından çıkan yolcuları karşılayacak şekilde tasarlanmıştır.


Meydan Aralık 2002'de başlayıp 2003 Şubat'ına kadar devam eden, Paro Petrolero adındaki tüm ülke genelinde gerçekleştirilen büyük grev sırasında dönemin devlet başkanı Hugo Chavez'e karşı gerçekleştirilen protestolara ev sahipliği yapmıştır.

Hugo Chavez



0 comments