İzmir’de Mutlaka Yenmesi Gerekenler


Türkiye’nin incisi olarak bilinen İzmir, tarihi ve mimari dokusunun yanı sıra denizi ile de misafirleri büyülemektedir. Mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler arasında bulunan İzmir, pek çok yiyecek ile de ön plana çıkmaktadır. Domatesin domat, simidin gevrek, mısırın darı olduğu bu memlekette pek çok farklı yemek ise misafirleri karşılamaktadır. İzmir’de mutlaka yenmesi gerekenler ise aşağıda detaylı bir şekilde yer almaktadır.

Kumru


Pek çok İzmirlinin gün içinde bile tükettiği kumru, İzmir’in en çok beğenilen yiyecekleri arasında yer almaktadır. Susamlı ve yayvan bir sandviç ekmeğinin içerisine yerleştirilen sosis, salam, kaşar peyniri ve sucuktan oluşan bu yemek farklı baharatlar ile de taçlandırılmaktadır. Daha çok Çeşme’de meşhur olan bu yiyecek, İzmir’de mutlaka yenmesi gerekenler arasında ilk sırada yer almaktadır.

Boyoz


Her İzmirlinin memleketinden ayrıldıktan sonra özlemini duyduğu boyoz, kahvaltıların vazgeçilmezi niteliği taşımaktadır. El yapımı olan bu ürün pek çok kişi tarafından böreğe benzetilse de aslında tam olarak börek özelliği de taşımamaktadır. Sade olarak sunulan bu yiyecek, haşlanmış yumurta ve tulum peyniri ile sunulmaktadır.

Karadut Suyu


Karadut suyu, İzmir’e uğrayan kişiler tarafından büyük ilgi gören içecekler arasında yer almaktadır. Kemeraltı bölgesinde bardaklar halinde satılan bu içecek, duttan hazırlanmakta ve konuklara sunulmaktadır. Yaz aylarında buz gibi bir bardak içmek ve bu eşsiz içeceği tatmak isteyenler Kemeraltı’na uğrayabilmektedir.

0 comments