Türkiye’nin En İyi Antik Kentleri


Türkiye, pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olduğundan dolayı antik kent açısından oldukça zengindir. Uzun yıllardan beri ayakta kalmayı başarmış olan bu antik kentler ise dünya çapından pek çok konuğu ağırlamaktadır. Türkiye’nin en iyi antik kentleri ise aşağıda detaylı bir şekilde yer almaktadır.

Efes Antik Kenti


İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı olan Efes Antik Kenti daha çok eski Roma’ya ev sahipliği yapmıştır. Oldukça geniş bir alanda kurulu olması ve her geçen gün yeni kalıntıların ortaya çıkarılması nedeniyle de daha fazla değer kazanmaktadır. Türkiye’nin en iyi antik kentleri sıralamasında ilk sırada yer alan Efes Antik Kenti, mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Müze kart ile kolaylıkla gezilebilen bu kentin yakınlarında Hristiyanlar için hac merkezi olan Meryem Ana Evi de bulunmaktadır.

Ani Antik Kenti


Kars yakınlarında bulunan bu antik kent, eski dönemlerde şehrin savunulabilmesi için kurulmuştur. İpek yolunun üzerinde yer alan bu antik kentin tarihi önemi de oldukça büyüktür. Selçuklulara ve Ermenilere ait pek çok yapı bu antik kentte görülebilmektedir. Burayı gezmek isteyen kişiler 45 KM uzaklıkta yer alan bu kenti pek çok ulaşım aracı ile ziyaret edebilmektedir. 

Aynı zamanda antik kentte her geçen gün çok daha fazla yapı da ortaya çıkarılmaktadır. Tarihi ve kültürel dokusu ile pek çok konuğu da ağırlamaktadır. Ani Antik Kenti hakkında daha fazla bilgi için Ani Antik Kenti yazımı mutlaka okuyun.

0 comments