Eskişehir’de Gezilecek En Güzel Yerler


Eskişehir son dönemlerde Anadolu Üniversitesinin öğrenci kapasitesini de artırması ile birlikte nüfus olarak oldukça yoğunlaşmış şehirlerimizden bir tanesidir. Bu yoğun nüfus kalabalığına aynı zamanda yerli ve yabancı turistlerde eşlik etmektedir. Coğrafi olarak önemli bir konuma sahip olan Eskişehir gerek mimari yapısı gerekse tabiat güzellikleri ile birlikte pek çok kişi tarafından ilgi ile takip edilmektedir. Sizlere bu yazımızda Eskişehir’de Gezilecek En Güzel Yerleri listeledik;

İşte Eskişehir’de Gezilecek En Güzel Yerler;

Tarihi Odun Pazarı Bölgesi


Odun pazarı Eskişehir ilimizin en eski yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Son yıllarda yapılan yenileme çalışmaları ile birlikte çok güzel bir hal almıştır. Odun pazarı bölgesinde gezebileceğiniz tarihi konaklar, çeşmeler ve müzeler mevcuttur.

Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi


Porsuk Çayı bilindiği üzere Sakarya Irmağı’nın en uzun koludur ve Eskişehir ilimizin içerisinden geçmektedir. Porsuk çayı etrafında leziz yemekler yiyebileceğiniz pek çok kafe ve restoran mevcuttur. Ayrıca porsuk çayı üzerinde düzenlenen bot turlarına da katılmanız mümkündür.

Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı


Son yıllarda Eskişehir ilimizde birçok park varlığını göstermiş olsa da bunların arasından en dikkat çekeni Sazova parkıdır. Sazova parkı Eskişehir – Kütahya yolu üzerinde bulunmaktadır. Aileniz ile güzel ve eğlenceli bir vakit geçirmek istiyorsanız Sazova parkını ziyaret edebilirsiniz.

Kurşunlu Camii ve Külliyesi


Odun pazarı içerisinde yer alan Kurşunlu Camii gerek mimari yapısı gerekse tarihi önemi ile birlikte Eskişehir’in turizm yönünden önemli kaynaklarından bir tanesidir. Yaklaşık olarak 1525 yılında yaptırılan külliye de caminin hemen yanında bulunmaktadır.
 

ETİ Sualtı Dünyası


Eskişehir Hayvanat Bahçesi ile birlikte ETİ Sualtı Dünyası pek çok hayvan sever tarafından ziyaret edilmekte olan önemli noktalar arasında yer almaktadır. İçerisinde çeşitli hayvan ve egzotik bitkileri barındıran bu parkı aileniz ile birlikte ziyaret etmenizi kesinlikle tavsiye ederiz.
 

Atlıhan El Sanatları Çarşısı


Bu çarşı Eskişehir ilimizin en önemli ve en güzide çarşıları içerisinde yer almaktadır. Atlıhan eski han olarak kullanılsa da yapılan son yenileme çalışmaları ile birlikte başta lüle taşı olmak üzere pek çok el emeği içerisinde barındıran bir çarşı haline gelmiştir.

0 comments