Gaziantep’te Gezilecek En Güzel Yerler


Gaziantep yerli ve yabancı turist bakımından ülkemizin en önemli şehirlerinden bir tanesidir. Gaziantep denilince ilk akla gelen mutfağı olsa da bu güzide şehrimizin gezilecek pek çok tarihi yapıları ve doğal güzellikleri de bulunmaktadır. Birçok mimari yapıyı içerisinde barındıran Gaziantep şehrimiz yurtiçi yapacağınız turistik gezilerde kesinlikle tavsiye edeceğimiz şehirlerimizden bir tanesidir. Sizlere bu yazımızda Gaziantep’te Gezilecek En Güzel Yerleri listeledik;

İşte Gaziantep’te Gezilecek En Güzel Yerler;

Şahinbey Savaş Müzesi


Gaziantep’i gezerken mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden bir tanesi de Şahinbey Savaş Müzesidir. Bu müze Kurtuluş Savaşı’nda Gaziantep’in yapmış olduğu kahramanlıkları konu edinmiştir. Tarihe ışık tutan bu müzeyi ziyaret ederken kahramanlık hikayelerini dinlemeyi kesinlikle ihmal etmeyin.

Bakırcılar Çarşısı


Gaziantep’in en ünlü çarşılarından olan Bakırcılar çarşısı ismini içerisinde yer alan bakır eşyalardan almaktadır. Gaziantep şehrimiz bakır işçiliğinde öne çıkan güzide şehirlerimiz arasındadır. Bakır işlemeciliğinin yanı sıra bu çarşı içerisinde pek çok el sanatını temin edebilmeniz de mümkündür.

Gümrük Hanı


Geçmişten günümüze kadar tüm zanaatları içerisinde bulabileceğiniz bir han olan Gümrük Hanı Gaziantep şehrimizde ünlü olduğu kadar ülkemizde de oldukça önemli bir konuma sahiptir. İçerisinde pek çok zanaat dükkanı barındıran bu han içerisinde bir çay eşliğinde çok güzel vakit geçirebilir ve hediyelik eşya alabilirsiniz.

Kaleoğlu Mağarası


Mağaralar Gaziantep şehrimizin sosyal hayatının en önemli parçalarından bir tanesidir. Pek çok mağara bu şehrimizde bir kafeye dönüştürülmüştür. Otantik bir ortam oluşturarak yapılan bu kafeler pek çok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Ayrıca bu mağaralarda bulunan kafe restoranlarda kesinlikle katmer yemeyi ihmal etmeyin.

Gaziantep Kalesi


Şehrin merkezinde yer alan bu kale içerisinde pek çok tarihi yapıt bulunmaktadır. Roma döneminde inşa ettiği değerlendirilen bu kale Gaziantep şehrimizin önemli turistik alanlarından bir tanesidir. Kalenin çevresi yaklaşık olarak 1200 metre kadardır. Gaziantep şehrimizi izleyerek keyifli bir vakit geçirmek istiyorsanız bu kaleyi tercih edebilirsiniz. Kale içerisinde yer alan müzeyi de gezmeyi ihmal etmeyin. Oldukça interaktif ve modern bir müze deneyimi sizi bekliyor.

Hamam Müzesi


Hamam müzesi Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılan külliyenin hamamı olarak kullanılmaktadır. 2015 senesi içerisinde Gaziantep Belediyesi tarafından yapılan yenileme çalışmaları ile birlikte güzel bir müzeye dönüştürülen bu hamam pek çok yerli ve yabancı turist tarafından ilgi ile takip edilmektedir.

0 comments