Avrupa’da Gezilecek Yerler


Avrupa içerisinde pek çok ülkeyi barındırmaktadır. Bu ülkeler hem dil hem de kültür ile birlikte birbirlerinden farklılık göstermektedir. Bu durum ise gerek tarihsel yapılarda gerekse toplum yaşantısındaki özellikleri ile birlikte ülkeleri birbirlerinden ayrı kılmaktadır. Sizlerde hayatınızda bir değişiklik yapmak istiyorsanız Avrupa Ülkelerini gezebilirsiniz. Sizlere bu yazımızda Avrupa’da Gezilecek Yerleri listeledik;

İşte Avrupa’da Gezilecek Yerler;

Roma


İtalya’nın başkenti olan roma sene içerisinde en çok ziyaretçi alan dünya şehirlerinden bir tanesidir. Roma da gezilecek yerler arasında tarihi mekânlar ön plana çıkmaktadır. En önemli yerler ise Aşk Çeşmesi, Roma Forumu ve Pantheon’dur.

Porto


Portekiz ülkesinin kuzey kısmında yer alan Porto aynı zamanda ülkenin en büyük ikinci şehridir. Porto gezginlerin en sık uğradığı şehirler arasında yer almaktadır. Porto içerisinde Ribeira, Porto Katedrali, Liberdade Meydanı en çok gezilen yerler arasında gösterilmektedir.

Londra


İngiltere’nin başkenti olan Londra aynı zamanda dil öğrenimi tamamlamak isteyenlerin en çok tercih etmiş olduğu şehirlerden bir tanesidir. Şehrin en çok tercih edilen ve gezilecek yerleri arasında; Big Ben, Buckingham Sarayı, Tower Bridge ve Hyde Parkı yer almaktadır.

Paris


Dünya’nın âşıklar şehri ya da en romantik şehri olarak adlandırılan Paris Dünyada en çok ziyaret edilen şehir unvanına pek çok kez sahip olmuş bir şehirdir. Fransa da bulunan bu şehir e Notre Dame Klisesi, Louvre Müzesi, Ressamlar Tepesi ve Sen Nehri gibi gezilebilecek birçok alan yer almaktadır.

Floransa


İtalya’nın Toskana bölgesinin başkentliğini yapan Floransa gezilecek yerlerden ziyade leziz yemekleri ile tanınmaktadır. Ayrıca Floransa şehrinde gezmek istiyorsanız Floransa Katedrali ve Vecchio Sarayını ziyaret edebilirsiniz.

Prag


Mimarisi ile ön plana çıkan bu şehir masallara benzeyen pek çok yapıtı içerisinde barındırmaktadır. Orta Çağ’dan kalma birçok eseri Prag şehrinde görebilmeniz de mümkündür. Şehrin meydanında bulunan bu yapılar arasında Astronomik Saat olarak adlandırılan yapıtı saat başı ziyaret etmenizi öneririz.

Venedik


İtalya şehrinde yer alan Venedik içerisine barındırmış olduğu su kanalları ile ünlü bir şehirdir. Buraya gelen yerli ve yabancı turistlerin birçoğu bu kanallar içerisinde şehrin mimarisi eşliğinde gezinti düzenlemektedir. Ayrıca bu şehir pek çok filme de konu olmuştur.

Barselona


Barselona, İspanya ülkesinde yer alan ve Avrupa’nın Madrid’den sonra en büyük şehirlerinden bir tanesidir. Barselona özellikle mimari yapısı ile insanların ilgisini çekmektedir. Barselona şehrine yolunuz düşerse Par Güell ve Katalon mimarisini taşıyan yapıtları kesinlikle gezmenizi tavsiye ederiz.

0 comments