Dünyanın En İyi Tatil Önerisi


Günümüzde pek çok insan iş stresinden uzaklaşmak ve rahat bir nefes almak için dünya çapında düzenlenen tatil turlarına katılmaktadırlar. Bu insanların hem fizyolojik hem de psikolojik olarak sakinleşmelerini ve rahatlamalarını sağlamaktadır. Bunu sağlamanız için ilk olarak kendinize güzel ve eğlenceli bir tatil yeri belirlemeniz gerekmektedir. Sizlere bu yazımızda Dünyanın En İyi Tatil Önerilerini listeledik;

İşte Dünyanın En İyi Tatil Önerileri;

Sevilla – İspanya


İspanya ülkesinde yer alan Sevilla şehri Boğa Güreşleri Festivali ile tanınmaktadır. İçerisinde zengin bir kültür barındıran bu şehir Endülüs Başkenti olarak kabul edilmiştir. Aynı zamanda dünyanın en ilgi çekici Gotik Katedralini de içerisinde barındırmaktadır.
 

Koblenz – Almanya


Çok güzel ve eğlenceli bir tatil geçirmek istiyorsanız Almanya’nın Koblenz şehrini ziyaret edebilirsiniz. Bu şehrin tümü neredeyse şatolar ve kalelerle doludur. Şehrin tarihi yaklaşık olarak 2000 yıl öncesine dayanmaktadır. Eğlenceli ve güzel bir tatil geçirmek istiyorsanız kesinlikle listenizde yer alması gereken bir şehirdir.
 

Andorra La Vella – Andorra


Andorra La Vella şehri Andora’nın nostaljik görünümlü başkentidir. Bu şehir gümrüksüz olarak alışverişe izin vermektedir. Şehirde gezmek istiyorsanız Casa de la Vall’ı ziyaret edebilir, Margineda Köprüsünde yürüyüş yapabilirsiniz. Andorra La Vella dünya turunuz için kesinlikle listenizde yer alması gereken şehirlerdendir.

Lund – İsveç


İsveç’in güneyinde yer alan bu güzel şehrimiz Orta Çağ mimarisi andıran Üniversitesi ile birlikte şehir içerisinde yer alan Arnavut kaldırımı sokaklar pek çok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Bunun yanı sıra şehir içerisinde ziyaret edebileceğiniz pek çok kafe ve alışveriş merkezi de yer almaktadır.

Sumba Adası – Endonezya


Bu ada genelde su sporlarına meraklı turistler tarafından tercih edilmektedir. Harika sörf olanağı sunan denizi ve tropikal ormanları ile birlikte güzel bir gezi yapabileceğiniz adalardan bir tanesidir. Ayrıca Sumba adasında yer alan büyük Neolitik megalitleri de ziyaret edebilirsiniz.

Quito – Ekvador


Quito, Ekvador'un başkentidir. Ayrıca Quito dünyanın en yüksek rakımlı başkenti olarak bilinmektedir. Nostaljik bir görünüme sahip olan bu şehir Guayllabamba Nehri havzasında yer almaktadır. And dağlarının bulunduğu bu şehir Unesco tarafından Dünya Mirası listesine alınmıştır.

0 comments