Çanakkale’de Gezilecek En Güzel Yerler


Çanakkale şehrimiz gerek ülkemiz tarihi gerekse dünya tarihi için oldukça büyük öneme sahip şehirlerimiz arasında yer almaktadır. Kurtuluş savaşanın yaşandığı bu şehrimiz hem tarihsel önemi hem de doğa güzellikleri ile birlikte yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen en güzel yerler arasında yer almaktadır. Sizlere bu yazımızda Çanakkale’de Gezilecek En Güzel Yerleri listeledik;

İşte Çanakkale’de Gezilecek En Güzel Yerler;

57. Piyade Şehitliği Alanı


Çanakkale şehrine gittiğinizde kesinlikle ilk olarak ziyaret etmeniz gereken yerler arasında 57. Piyade Şehitliği yer almalıdır. Özellikle iyi bir rehber aracılığı ile yapacağınız bu ziyaretiniz sizler için hem tarihsel açıdan hem de manevi duygular açısından oldukça önemlidir.

Kordon



Çanakkale şehrinin en hareketli yerlerinden bir tanesi de Kordon’dur. Kordon içerisinde pek çok müze, kafe ve restoran bulabilmeniz mümkündür. Ayrıca yürüyüş yapmak ve çevreyi takip etmek istiyorsanız sizler için ideal bir nefes alma noktasıdır.

Çanakkale Deniz Müzesi


Deniz müzesi kordon bölgesinde yer alan ve Çimenlik kalesinin yakınında bulunan askeri müzelerden bir tanesidir. Müzenin bahçesini ücretsiz olarak geze bilmeniz mümkündür. Müze içerisinde Çanakkale Zaferinin önemli gemilerinden olan Nusrat Mayın gemisinin replikası bulunmaktadır.

Yalı Camii


Tavil Ahmet Ağa tarafından inşa edilen bu camii yangın neticesinde tahrip olmuş ve Miralay Halil Bey tarafından 1854 yılında yenilenmiştir. Bu yenilenmeden sonra yerli ve yabancı pek çok turist tarafından ziyaret edilmiştir ve edilmeye devam etmektedir. Deniz müzesine yakın bir mevkide bulunan bu camiyi müze ziyaretinizden hemen sonra ziyaret edebilirsiniz.

Truva Atı


Yine kordon bölgesinde yer alan ve tarihi bir öneme sahip olan Truva Atı da Çanakkale şehrimizin önemli sembolleri arasında yer almaktadır. Bradd Pitt’in başrolünü üstlenmiş olduğu Truva filminde de bu atın sergilendiğinden bahsedelim. Kordon boyu yürüdüğünüzde karşınıza çıkacak olan Truva atı sizlerin ziyareti açısından güzel bir anı edinmenizi sağlayacaktır.

Aynalı Çarşı


Türkülerde bile dile getirilen Aynalı Çarşı Çanakkale için oldukça önemli bir yere sahiptir. Aynalı çarşı 1890’lı yıllarda ve II. Abdülhamit döneminde şehrin ileri gelenlerinden ve Musevi cemaati mensubu olan Eliyau Hallio tarafından inşa ettirilmiştir. Bundan dolayı Aynalı Çarşı’nın ilk adı Halyo Çarşı olarak bilinmektedir.

0 comments