Bursa’da Gezilecek En Güzel Yerler


Bursa, taşımış olduğu Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin izleri ile birlikte tarihsel anlamda en çok ziyaret edilen şehirlerimizden bir tanesidir. İçerisinde pek çok Osmanlı Padişahının kabirlerini barındıran Bursa şehrimiz aynı zamanda içerisinde barındırmış olduğu yapıtlar ile birlikte de pek çok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Sizlere bu yazımızda Bursa’da Gezilecek En Güzel Yerleri listeledik;

İşte Bursa’da Gezilecek En Güzel Yerler;

Ulu Camii


Evliya Çelebi tarafından kitabında Bursa’nın Ayasofyası olarak adlandırılan Ulu Camii, Yıldırım Bayezid tarafından 1400’lü yıllarda yaptırılmıştır. Ulu Camii de eşit büyüklükte toplam 20 kubbe bulunmaktadır. Camii içerisinde ise yaklaşık olarak 200’e yakın hat sanatı çalışması ve süslemeleri olduğu bilinmektedir. Bunun yanı sıra Ulu Camii çok ayaklı cami tasarımının en önemli örnekleri arasında yer almaktadır.


Yeşil Camii


Yeşil Cami’yi Ulu Camiden ayıran en önemli fark hat sanatı yerine çini sanatının tercih edilmesidir. Bu Camii Sultan Mehmet Çelebi tarafından inşa ettirilmiş olup içerisinde pek çok türbeyi barındırmaktadır. 1421 yılında yaptırılan bu camii İznik Çini işçiliğinin en önemli örnekleri arasında yer almaktadır.


Koza Han


Bursa şehrinde bulunan en büyük hanlardan birisi olan Koza Han içerisinde 95 oda bulunmaktadır. İpeği ile ünlü Bursa şehrimizde bu han içerisinde istediğiniz tarzda kumaş bulabilmenizde mümkündür. Ayrıca Bursa ilini gezerken soluk alabileceğiniz ve çayınızı yudumlayabileceğiniz bir dinlenme alanı olarak da bu hanı kullanabilmeniz mümkündür.


Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri


Tophane içerisinde ve aynı bahçe üzerinde yer alan Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri Bursa şehrimizin zengin tarihini ortaya koymaya yetmektedir. Gümüşlü kümbet adıyla tanınan ve Bizans manastırı üzerine inşa edilen Osman Gazi türbesi içerisinde 15 adet sanduka bulunmaktadır. Orhan Gazi türbesi içerisinde ise kendi ailesi haricinde Yıldırım Bayezid ve 2. Bayezid’in çocuklarının kabirleri bulunmaktadır.


Muradiye Külliyesi


İçerisinde Cami, hamam, medrese ve imaret gibi bölümlerden oluşan bu külliye II. Murat tarafından şehrin genişlemesi amacıyla 1426 yılında inşa ettirilmiştir. Bu külliye içerisinde toplam 12 adet türbe yer almaktadır ve bu sayı İstanbul ilinden sonra saraylıların defnedildiği en büyük 2. Yer unvanına sahiptir.

0 comments