Ankara’da Gezilecek En Güzel Yerler


Ülkemiz geçmişten günümüze kadar içerisinde birçok farklı medeniyeti barındırmıştır. Bunun yanı sıra gerek coğrafi konumu gerekse sağlamış olduğu kültürel değerler ile birlikte bir turizm cenneti haline gelmiştir. Birçok şehrimizin bünyesinde yer alan mimari eserler ve tabiat güzellikleri pek çok yerli ve yabancı turistin ilgisini çekmektedir. Başkentimiz olan Ankara’da bu şehirler içerisinde ön plana çıkan en güzide şehirlerimizden bir tanesidir. Bu yazımızda sizlere Ankara’da Gezilecek En Güzel Yerleri listeledik;

İşte Ankara’da Gezilecek En Güzel Yerler;

Anıtkabir


Başkentimizde Çankaya ilçesinde yer alan Anıtkabir sene içerisinde pek çok yerli ve yabancı turisti içerisinde barındırmaktadır. Atatürk’ün mezarının yer aldığı Anıtkabir de her sene 10 Kasım gününde anma törenleri düzenlenmektedir.

Augustus Tapınağı


Ankara’nın Ulus ilçesinde yer alan tapınak Hacı Bayram Camii ile bitişik vaziyettedir. Yaklaşım olarak M.Ö. II yüzyıllarda Frigya medeniyeti tarafından Tanrıçaları Men adına yapıldığı bilinmektedir. En son hali ise Roma İmparatoru olan Augustus adına Frigyalılar tarafından bir bağlılık nişanesi olarak restore edilmiştir.

Ankara Botanik Parkı


Atakule içerisinde Cinnah Caddesi yakınlarında bulunan botanik park birçok doğasever için vazgeçilmez bir hale gelmiştir. İlk karşınıza çıkan parkın küçük kısmı başta insanları yanıltsa da ilerledikçe parkın büyüklüğü ve güzelliği sizleri kendinizden alacaktır.

Ankara Kalesi


Asırlar boyu kentin en fazla ziyaret edilen yerlerinden olan ve sembol haline gelmiş Ankara kalesinin yapılış tarihi tam olarak bilinmemekte olup ilk kez Roma İmparatorluğu tarafından yapıldığı tahmin edilmektedir.

Soğuksu Milli Parkı


Hem doğa yürüyüşü hem rahat bir nefes almak hem de piknik yapmak istiyorsanız Soğuksu Milli Parkı tam sizlere göre bir yerdir. Soğuksu Milli parkı içerisinde ayrıca termal kaplıcalar da yer almaktadır.

Mogan Gölü


Genellikle yerli turistler tarafından sıcak yaz aylarında tercih edilen Mogan Gölü Ankaralılarında bir nebze olsun deniz hasretini dindirmektedir. Mogan gölü içerisinde kayık gezileri düzenlemeniz mümkündür. Ayrıca Mogan Gölü üzerinde hava sporları da yapabilmeniz mümkündür.

Çubuk Barajı


Baraj Çevresinde yer alan ormanlar ve içerisinde barındırmış olduğu gazinolar, yürüyüş alanları, kır kahveleri ile piknik alanları çubuk barajını yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgisini çeken yerler haline getirmiştir.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi


Ankara’ya yolunuz düşerse kesinlikle uğramanızı tavsiye edeceğimiz yerlerden bir tanesi de Anadolu Medeniyetleri Müzesidir. İçerisinde tarihi medeniyetlerin yanı sıra tarihi dönemlerinde izlerini taşıyan ve birçok tarihi eseri içerisinde barındıran bu müze pek çok tarih severin ilgisini çekmeyi başarmıştır.

0 comments