Gezilecek Tarihi Yerler


Ülkemiz gerek coğrafi konumu gerekse pek çok medeniyete ev sahipliği yapması nedeniyle tarih açısından oldukça önemli yapıtları içerisinde barındırmaktadır. Dünya çapında pek çok tarihçi gezgin mutlaka ülkemizi ziyaret etmekte ve içerisinde yer alan tarihi yapıtları incelemektedir. Bunun yanı sıra bu yapıtlar aynı zamanda turizm geliri ile birlikte ülke ekonomisini de ayakta tutmaktadır. Geçmiş yıllara nazaran günümüzde yapılan yenileme çalışmaları bu tarihi yapıtları gün geçtikçe ön plana çıkarmaktadır. Bu yazımızda sizler için Gezilecek Tarihi Yerleri listeledik;

İşte Gezilecek Tarihi Yerler

Nemrut


Adıyaman ilimizin Kahta ilçesinde bulunan Nemrut aynı zamanda içerisinde Kommagene Krallığı antik kentini de barındırmaktadır. Nemrut dağı içerisinde pek çok heykel bulunsa da en dikkat çekici olanları aslan ve kartal heykelleridir.
 

Likya


Tarih severlerin kesinlikle ziyaret etmesi gereken yapıtlardan bir tanesi de Roma ve Bizans uygarlıklarından kalan Olimpos’tur. Dünyanın en güzel kumsallarına sahip olan Çıralı ilçemizde bulunan bu güzide eserler yaklaşık olarak 3 bin sene öncesine aittir.
 

Efes Antik Kenti


İzmir ili Selçuk ilçesi içinde yer alan Efes Antik Kenti dünya çapında ün salmış tarihi yapıtlardan bir tanesidir. Aynı zamanda Ülkemizin en çok turist çeken tarihi eserleri arasında başta gelmektedir. Eski dönem Roma ve Yunan medeniyetlerini içerisinde barındıran Efes Antik Kenti 2015 yılında UNESCO Dünya Miras Listesinde yer almıştır.
 

Hattuşaş


Çorum şehrimiz sınırları içerisinde bulunan Hattuşaş, Anadolu üzerinde yaşamış en büyük medeniyetlerden biri olan Hititlerin Başkentliğini yapmıştır. Tarihi kentin bir bölümü günümüze kadar ulaşmasa da üzerinde yer alan kalıntılar geçmişten günümüze izler taşımakta ve ışık tutmaktadır.
 

Ulu Camii ve Darüşşifası


Sivas ili Divriği ilçesi sınırlarında yer alan bu tarihi yapıt yıl içerisinde birçok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Üzerinde yer alan işlemelerin muazzamlığı pek çok tarih sever tarafından hayranlıkla karşılanmaktadır. Ayrıca bu tarihi yapıt Unesco tarafından koruma altına alınmıştır.

Ksantos ve Letoon Antik Kentleri


Türkiye’nin en batısında yer alan ve dünya çapında bilinen en önemli tarihi yapıtlardan bir tanesi de Muğla ilimiz sınırları içerisinde bulunan Ksantos ve Letoon Antik kentleridir. Dünya mirası listesinde yer alan bu antik kentleri şehir içerisinde gezi düzenleyen turlar ile birlikte de ziyaret etmeniz mümkündür.

0 comments