İstanbul Gezilecek Yerler


Dünya üzerinde önemli hem önemli bir coğrafyaya sahip olan hem de içerisinde pek çok doğal güzelliği ve mimari yapıyı barındıran İstanbul şehrimiz yerli ve yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen illerimizin başında gelmektedir. İstanbul şehrimizi ziyaret eden turistlerin bir kısmı tarihi bir kısmı doğal güzellikleri bir kısmı da sosyal yaşamı görmek için gelmektedirler. Sizlere bu yazımızda İstanbul Gezilecek Yerleri listeledik;

İşte İstanbul Gezilecek Yerler

İstanbul Boğazı


İstanbul denilince ilk akla gelen Asya ve Avrupa kıtasını birbirine bağlamasıdır. İstanbul için çok önemli bir etken olan İstanbul boğazı sene içerisinde sunmuş olduğu manzara ile birlikte pek çok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.
 

Topkapı Sarayı


Sarayburnu’nda yer alan Topkapı sarayı yaklaşık olarak 700.000 m2 alana yapılmıştır. Yapım tarihi olarak 1460-1478 yılları gösterilmektedir. 4 Yüzyıl boyunca Osmanlı İmparatorluğunun yönetim merkezi olarak kullanılan bu saray günümüzde pek çok tarih sever tarafından ziyaret edilmektedir.
 

Ayasofya Müzesi


Ayasofya müzesi Müslüman alemi kadar Hıristiyanlar açısından da büyük önem taşımaktadır. Günümüzde yapılan son şeklini 532-537 yıllarında I. Jüstinyen tarafından inşa ettirildiği zamandan almıştır. İnşaatının bitmesinden sonra 1000 yıl boyunca dünyanın en büyük katedrali unvanını korumuştur. İstanbul gezinizde Ayasofya Müzesini kesinlikle ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
 

Sultanahmet Camii


Sultanahmet Camii İstanbul içerisinde yer alan tarihi camilerin en önemlileri arasında birinci sırada gelmektedir. Sultanahmet Camii’nin iç kısmında bulunan yaklaşık olarak 22 bin çini rengi nedeniyle Mavi Camii olarak da adlandırılmaktadır. Sultanahmet Cami 1609-1616 yılları arasında Mimar Sedefkar Mehmet Ağa tarafından inşa ettirilmiştir.
 

Kapalı Çarşı


Kapalı Çarşı’nın tarihi Bizans İmparatorluğuna kadar uzanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet döneminde ise bu çarşı Sandal ve Cevahir isimli iki bedestenin birleştirilmesi ile birlikte oluşturulmuştur. İçerisinde pek çok dükkan barındıran bu çarşıyı büyük bir keyifle gezebilmeniz mümkündür.
 

Dolmabahçe Sarayı


Dolmabahçe sarayı Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerinde yaptırılan ve oldukça önemli yere sahip olan saraylar arasında yer almaktadır. Dolmabahçe Sarayı Sultan Abdülmecid’in emri ile dönemin en iyi mimarı olan Garabet Balyan tarafından 1856 yılında yapılmıştır. Dolmabahçe sarayında geleneksel Türk evi mimarisi kullanılmıştır.
 

Yerebatan Sarnıcı


İstanbul’un en eski yapıtlarından biri olan yerebatan sarnıcı I. Justinianus tarafından 532 yılında inşa ettirilmiştir. Yaklaşık olarak 9.800 m2 alanı kapsayan bu sarnıç aynı zamanda 100 bin tona kadar depolama kapasitesine sahiptir. Şehrin su ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan bu sarnıç sene içerisinde yerli ve yabancı olmak üzere pek çok turist tarafından ziyaret edilmektedir.

0 comments