İzmir’de Gezilecek En Güzel Yerler


Ege bölgesinin en güzide şehirleri arasında yer alan İzmir içerisinde barındırmış olduğu doğal güzellikler ve tarihi yapılar ile birlikte pek çok yerli ve yabancı turistin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Özellikle güzel sahilleri ile birlikte yaz aylarında hareketli bir dönem geçiren İzmir aynı zamanda pek çok tarih severinde odak noktası haline gelmiştir. Sizlere bu yazımızda İzmir’de Gezilecek En Güzel Yerleri listeledik;

İşte İzmir’de Gezilecek En Güzel Yerler

İzmir Saat Kulesi


Konak Meydanında yer alan saat kulesi İzmirlilerin buluşma noktası haline gelmiştir. Kalabalık ve işlek bir meydanda bulunan saat kulesi yerli ve yabancı pek çok turist tarafından ziyaret edilmektedir.
 

İzmir Arkeoloji ve Etnografya Müzesi


Körfezin karşısında yer alan ve tarihin eski çağlarında yolculuğa çıkaran güzide müzeler içerisinde yer alan İzmir Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Konak ilçesinde bulunmaktadır. Ulaşım imkânının çok kolay olduğu bu müzeyi rahatlıkla ziyaret edebilmeniz mümkündür.
 

Kemeraltı Çarşısı


İzmir’in en bilindik ve güzel ilçelerinden birisi olan Kemeraltı İzmir de gezilecek yerler denildiğinde ilk akla gelen yerler arasında bulunmaktadır. Birçok kültürel ve mimari yapıyı içerisinde barındıran bu ilçemiz aynı zamanda evleri ile birlikte pek çok yerli ve yabancı turisti hayran bırakmış durumdadır.
 

Agora


İzmir ilinde bulunan ve antik ismi Smyrna olan yaklaşık olarak MÖ 4 yüzyılda Büyük İskender zamanından kaldığı değerlendirilen bu antik kent pek çok tarih meraklısı tarafından ziyaret edilmektedir. Kazı çalışmaları neticesinde ortaya çıkartılan bu antik kentte pek çok tarihi eserde mevcut bulunmakla Etnografya müzesinde sergilenmektedir.
 

Kadifekale


İzmir şehrimizin merkezinde yer alan ve körfeze hâkim bir tepede bulunan bu kalenin tarihinin MÖ 4. Yüzyılda Büyük İskender’in emri ile komutan Lysimachos tarafından inşa ettirildiği bilinmektedir. Kale etrafında Helenistik ve Roma döneminden kalma pek çok yapıyı görebilmeniz mümkündür.
 

Aziz Voukolos Kilisesi


Bu kilise Rum kesiminin yoğun olduğu dönemlerde aktif olarak işleyen ve dönemin eseri olan bir kilisedir. Yaklaşık olarak 1922 yılına kadar faaliyet gösteren bu kilise 1924 yılında Asar-ı Atika isimli müzeye dönüştürülmüştür.
 

Kordon Boyu


İzmir de gün batımına doğru rahat bir nefes almak ve yürüyüş yapmak istiyorsanız kesinlikle kordon boyunu ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Cumhuriyet Meydanından başlayarak İzmir Limanı'na kadar devam eden bu kordon boyu pek çok insan tarafından harika bir manzara eşliğinde tercih edilmektedir.

0 comments