Konya’da Gezilecek En Güzel Yerler


Konya Türklerin geçmiş tarihi açısından oldukça önemli bir şehrimiz olduğu kadar manevi yönden de oldukça önem arz eden şehirlerimiz arasındadır. Geçmiş dönemlerde medeniyetlere ve imparatorluklara yapmış olduğu başkentlikler ile birlikte içerisinde pek çok tarihi yapıyı da barındıran Konya şehrimiz yıl içerisinde pek çok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Sizlere bu yazımızda Konya’da Gezilecek En Güzel Yerleri listeledik;

İşte Konya’da Gezilecek En Güzel Yerler

Mevlana Türbesi


Konya da gezilecek yerler denildiğinde ilk akla gelenlerin başında Mevlana Türbesi yer almaktadır. Mevlana Celaleddin Rum-i türbesi sadece yerli halkın değil dünya çapında pek çok turistin ilgisini çekmektedir.

İplikçi Camii


İplikçi camii özellikle ses akustiği ile ön plana çıkan camilerimiz arasında yer almaktadır. Öyledir ki şadırvanda karşı karşıya abdest alırken kısık sesle konuşan insanlar birbirlerinin söylediklerini net olarak duyabilmektedirler.

Şerafettin Camii


İplikçi Camii karşısında yer alan Şerafettin Camii 1336 yılında inşa ettirilen tarihi camilerden bir tanesidir. Konya sokaklarında bulunan pek çok tarihi mekân birbirlerine yürüme mesafesindedir. Şerafettin Caminin özellikle mimarisi pek çok turist tarafından beğenilmektedir.

Karatay Medresesi


Karatay Medresesi Çini işçiliğinin ön plana çıktığı nadide medreseler arasında yer almaktadır. 1251 yılında inşa edilen bu medrese 1955 yılında Çini Eserler Müzesi olarak kullanıma açılmıştır. Müze içerisinde özellikle Selçuklu ve Osmanlı izlerini görmektesiniz.

İnce Minare Müzesi


1254 yılında Selçuklu veziri olan Sahib Ata Fahreddin Ali tarafından inşa ettirilen bu medrese günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. Selçuklu taş işçiliğinin çok iyi bir örneği olan bu medrese yerli ve yabancı pek çok turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Konya Alaaddin Tepesi


Bu tepe Karatay Medresesi ve İnce Minare Müzesinin karşısında yer almaktadır. Bu tepenin en büyük özelliği ise Konya merkezinde yer alan tek tepe olmasıdır. Tarihi ve hikâyesi de oldukça eski olan bu tepede çayınızı yudumlarken o güzel hikâyesini dinlemeyi unutmayınız.

Çatalhöyük


Yaklaşık olarak M.Ö 7400 yılından izler taşıdığı belirtilen çatal höyük neredeyse 10000 yıllık tarihi ile günümüze ışık tutmaktadır. Halen kazı çalışmalarının devam ettiği bu höyük Dünya tarihine ismini altın harfler ile yazdırmıştır.

0 comments