Kaliforniya'nın En İyilerini Deneyimlemenin 8 Benzersiz Yolu


Golden State'e hiçbir gezi, San Francisco'daki Golden Gate köprüsünü veya Los Angeles'ın ikonik Hollywood işaretini görmeden tamamlanamaz. Şimdi size bu ünlü cazibe merkezini ve daha fazlasını deneyimlemek için yaratıcı yeni yollar sunuyoruz. Eğer cennet yeryüzünde bir yer olsaydı, Kaliforniya şüphesiz bu deyime uyan yerlerin başında gelecektir. Olağanüstü doğal güzelliğe ve hayallerin gerçekleştiği şehirlere sahip bir güneş, kum, sörf ve fırsat ülkesi. Bu yazımız sayesinde, dilerseniz yanınızda yerel bir rehberle veya direksiyon başında, artık Kaliforniya'nın hiç varlığını bilmediğiniz taraflarını keşfedebilirsiniz.

1) San Francisco Aşk Turu

 

Barış ve sevgi San Francisco'nun temelidir ve bu eşsiz gezi turu bu ruhu mükemmel bir şekilde yakalar. Bilgili bir yerel rehberle dolaşarak, gerçek bir hippi vagonu gibi gökkuşağı renkleriyle boyanmış 70'li çağın VW kamp aracının neon mavisi koltuklarından şehrin en ünlü simgelerini göreceksiniz. Balıkçı İskelesi, Kuzey Plajı, Castro, the Mission ve Çin Mahallesi gibi yerler turda göreceğiniz yerlerin başlıcaları. Müzik efsaneleri Janis Joplin ve Jimi Hendrix bir zamanlar San Francisco sakinleriydi ve 60'lı ve 70'li yılların klasikleriyle uyumlu bir çalma listesi olarak turunuz sizi eski San Francisco evlerinin ötesine götürecek.

2) Hollywwod İşareti Elektrikli Bisiklet Turu, Los Angeles

 

Kalabalık bulvarlardan kaçın ve son teknoloji ürünü elektrikli bisikletle Hollywood’un engebeli parkur ağını keşfedin. Rehberiniz sizi Hollywood Hills boyunca yönlendirecek, sizi yol boyunca ilginç gerçekler ve fıkralarla eğlendirecek, e-bisikletiniz ise tüm işleri sizin için yapacak. Zirvede, San Fernando Vadisi'nin kapsamlı manzaralarını izlemek için bolca zamanınız olacak ve elbette arka planda parıldayan Hollywood işareti ile bir selfie için poz verin. Tur, gerekli tüm ekipmanları ve birkaç ferahlatıcı içeceği de kapsamaktadır.

3) Alcatraz ve El Yapımı Bira Yürüyüş Turu, San Francisco


 1934 ve 1963 yılları arasında San Francisco Körfezi'ndeki Alcatraz Adası, Amerika'nın en kötü şöhretli azami güvenlikli hapishanesine ev sahipliği yaptı. Bugün, eski cezaevi popüler bir turistik cazibe merkezidir ve bu rehberli tur, mafya patronu Al Capone dahil olmak üzere korkunç geçmişinin ve rezil mahkumlarının hikayelerini anlatıyor. Ama bu sadece başlangıç. Anakaraya güvenli bir şekilde döndükten sonra, rehberiniz sizi San Francisco'nun yerel olarak yapılmış el yapımı biralarından bazılarını deneme şansı için Fisherman Wharf'ta birkaç yerel bara götürecektir. 

4) Los Angeles Sepetli Motorsiklet Turu


Bu turda, Los Angeles sokaklarında yarışırken kendinizi ünlü bir süper kahramanın yardımcısı gibi hissedeceksiniz. Ne yazık ki bu turda motosiklete binemeyeceksiniz. Bunun yerine size sepete sıkıca tutunup manzaranın tadını çıkarmak kalıyor. Venice Plajı, Hollywood işareti ve Malibu Dağları turun başlıca geçiş güzergahları. 

5) San Francisco Vista Grande Helikopter Turu

 

Bu heyecan verici deneyim, size şehrin en ünlü yerlerinden gökyüzünde uçma şansı vermekte. Alcatraz ve Balıkçı İskelesi'nden Coit Kulesi'ne ve Golden Gate köprüsüne kadar, çok şey göreceksiniz. 30 dakikalık seyahatiniz Sausalito, Tiburon, Angel Island ve Marin Headlands'a doğru devam edecek ve daha muhteşem manzaralar sunacak. Pilotunuz uçuş sırasında şehir hakkında yorum yapacak ve Amerikan pop ve rock klasiklerinin müziklerini sunacaktır. 

6) San Francisco Film Manzaraları Şehir Turu

 

San Francisco’nun turistik yerlerinin çoğunun bize aşina olmasının nedeni, Hollywood filmlerinde ve TV şovlarında sürekli öne çıkmalarıdır. Balıkçı İskelesi'nden hareket eden bu turda, şehrin San Andreas gibi gişe rekorları kıranlarından, Bayan Doubtfire gibi aile favorilerine kadar birçok çekim yeri aracılığıyla keşfedeceksiniz. Tur otobüsü şehir genelinde ilerledikçe, tur programınıza dahil olan siteleri içeren ünlü film klipleri gösterilir. Şehir veya turda yer alan filmler hakkında bilmek istediğiniz herhangi bir şeyde rehberiniz tüm sorularınızı cevaplamak için hazır olacaktır.

7) Yarım Gün Los Angeles Turu ve Hazine Avı Oyunu

 

Bu rekabetçi ve geniş kapsamlı hazine avı oyunu ile Los Angeles gezi deneyiminize biraz heyecan katın. İster yalnız seyahat edin, ister bir grubun parçası olun, Meleklerin Şehri'ni keşfetmenin ve yeni arkadaşlar edinmenin eğlenceli bir yoludur. Diğer takımlara karşı yarışacaksınız, bu yüzden tüm bilmeceleri ve ipuçlarını olabildiğince çabuk çözmek için birlikte çalışmanız gerekecek. Grubunuz Hollywood veya Santa Monica'da başlayacak ve yolda atıştırmalıklar ve içecekler sunulacak. Ayrıca yarış sırasında bir tur eskortu ve ulaşım sağlanıyor olacak. İyi şanslar!

8) Painted Ladies Wine Country Turu


Şarap hayatınızın olmazsa olmazları arasındaysa bu günlük gezi tam size göre olacaktır. San Francisco'dan yola çıkarak, eyaletin en eski ve en ünlü şarap üreten bölgelerinden biri olan Kaliforniya'nın Sonoma Vadisi'nde bir tura çıkacaksınız. Günün ilk şarap imalathanesini ziyaret etmeden önce şehirden çıkarken Golden Gate köprüsünde durmak için zaman olacak. Burada, şarapçılık sürecini öğrenecek ve bir şarap mağarasını keşfederken bir iki bardak daha tadacaksınız. Ayrıca bir şaraphane restoranında daha fazla Kaliforniya şarabının yanında servis edilen bir İtalyan öğle yemeğinde yakıt ikmali için zaman olacaktır.

0 comments