Phuket’te Gezilecek Yerler

Tayland’ın en büyük adası ve en popüler turistik merkezi olan Phuket, efsane doğası ve olağanüstü mimarisi ile turistlerin gözde yerlerinden biridir. Gezip görebileceğiniz birçok turistik mekan, konaklayabileceğiniz harika oteller, tadıyla damağınızı şenlendirecek harika yemekler, eşsiz havası ve atmosferiyle çok güzel plajlar sizi Phuket’te bekliyor.

Phuket adasının batı sahilinde yer alan plajlar, adanın doğal güzelliklerini gözler önüne seriyor. Adanın en çok turist çeken yerlerinden birisi olan Patong Beach, eşsiz beyaz kumlarıyla sizi büyüleyecek. Bu sahil, Bangla Road çevresindeki gece hayatı sayesinde sürekli kalabalık ve akıcı durumda. Gündüz Patong Beach’te vakit geçirdikten sonra sonra geceleri Bangla Road çevresinde eğlenebilirsiniz. Patong’a göre daha sakin olan Kata Beach de turistlerin başka bir gözdesi. Tropikal havası ve deniziyle atmosfer sevenler ve kafa dinlemek isteyenler için ideal. Ayrıca yılın belirli dönemlerinde sörf yapmaya çok uygun bir yer. Karon sahili de bu üçlünün arasında yer alıyor. Temiz bir denize sahip olması bu bölgeyi tercih edilebilir kılıyor. Ayrıca burda yer alan Karon Viewpoint’ten bu üç sahilin manzarasını da izleyebilirsiniz.

Phuket 4K

Plajlarda stresinizi attıktan sonra daha sakin ve turistik yerleri gezmek, farklı yerler ve yaşamlar görmek istiyorsanız Phuket bu yönden de çok zengin bir lokasyondur. Bu yerlerden en önemlisi Chalong Bay’dir. Burda gezilecek yer, alışveriş mekanları ve eğlence merkezleri bolca bulunmaktadır. Adeta adanın kalbi diyebiliriz buraya. Chalong Bay’e geldiğinizde, adanın yarısından görülebilen devasa Big Buddha heykelini görmeden ayrılmayın. Oldukça ihtişamlı olan bu heykel yerli halkın dua etmek için geldiği bir yerdir.


Phuket’in yerli halkını ve günlük yaşamını deneyimlemek istiyorsanız Old Phuket’i rotanıza eklemelisiniz. Phuket’in kültürel dokusunu tamamıyla size hissettirecek olan bu yerleşim yeri içinde 5 ana caddeyi ve birçok sokağı barındırıyor. Biraz alışveriş yapmak ve gezi hatırası toplamak istiyorsanız Phuket Town Weekend Night Market bulunmaz bir fırsat. Çok büyük olan bu alışveriş merkezini gez gez bitiremeyeceksiniz. Phuket’e özgü alışverişler yapıp içinde bulundurduğu restoranlarda yerli lezzetleri tadabilirsiniz. Biraz da Phuket’in doğal yaşamına göz atalım. Adada bulunan fil barınağı (Elephant Sanctuary) fillerin en doğal halini ziyaretçilerle buluşturuyor. Buraya gelip filleri geniş yaşam alanlarında doğal hallerinde gözlemleyebilirsiniz. Görkemli yaratıklar olan filler sizi hayrete düşürecek.

Phuket Gezisi

Bunlar dışında Phuket FantaSea, Phuket Aquarium ve Maya Bay gibi birçok turistik yer barındıran Phuket, sizlere hem egzotik bir sahil gezisi hem de turistik bir şehir turu imkanı sunuyor. Tatil için yurt dışına çıkmak istiyorsanız Phuket’i listenizin başına eklemelisiniz.

0 comments