Paris'te Gezilecek ve Görülecek Yerler


Paris, tarihi simge yapıları, çarpıcı mimarisi, birinci sınıf müzeleri, lezzetli mutfağı ve canlı kültürüyle tanınan, Fransa'nın başkenti ve en kalabalık şehridir. Paris'te görülecek ve yapılacak çok şey var, ancak en popüler turistik yerlerden bazıları şunlardır:

Eyfel Kulesi


Eyfel Kulesi, dünyanın en tanınmış yerlerinden biridir ve Paris'e ilk kez gelen ziyaretçiler için mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Şehrin nefes kesen manzarasını görmek için asansörle tepeye çıkabilirsiniz ya da asansör sırasını beklemek istemezseniz merdivenlerle 1. veya 2. katına çıkabilirsiniz. Paris'in en popüler ziyaret noktası olan Eyfel Kulesi inşa edildiği 1899 yılından bugüne 300 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edilmiştir.

Louvre Müzesi


Louvre, dünyanın en ünlü müzelerinden biridir ve Mona Lisa ve Venüs de Milo da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen geniş bir sanat ve eser koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Louvre, büyüklüğü nedeniyle en az 1 tam gününüzü ayırarak gezmeniz gereken bir müzedir.

Notre-Dame Katedrali


Bu güzel gotik katedral, Paris'in Seine Nehri kıyısında yer alan en ünlü yerlerinden biridir ve etkileyici mimarisi, çarpıcı vitray pencereleri ve tarihi önemi ile görülmeye değerdir.

Champs-Elysees (Şanzelize Caddesi)


Champs-Elysees, dünyanın en ünlü caddelerinden biridir ve alışveriş, yemek ve gezinti için popüler bir destinasyondur. Özellikle Noel başta olmak üzere, özel etkinliklerde süsleme ve ışıklandırmasıyla kesinlikle görülmeye değer bir caddedir.

Arc de Triomphe (Zafer Takı)


Arc de Triomphe, Fransa için savaşanları onurlandıran büyük bir anıttır ve Champs-Elysees'nin batı tepe noktasında yer alır. Şehrin sembolü haline gelmiş bu anıt birçok yolun kesişim noktasıdır ve Charles de Gaulle Meydan'ın tam ortasında yer almaktadır.

Versay Sarayı


Versay Sarayı, Paris'in hemen dışında bulunur ve bir zamanlar Fransız kraliyetinin eviydi. Saray, çarpıcı mimarisi, bahçeleri ve tarihi önemi ile ünlüdür. Versay Sarayı'nı birçok saraydan farklı kılan en önemli özelliği yapımı esnasında tuvalet ve banyonun gerek duyulmamış olmasıdır.

Montmartre


Paris'te bir tepedir, dar sokakları, ilginç mağazaları ve bohem atmosferiyle şirin bir mahalledir. Burada mutlaka ziyaret edilmesi gereken yer Sacre-Coeur Bazilikası, bu tarihi beyaz bazilika ziyaretçilerine panoramik Paris manzarası sunmaktadır.

Bunlar, Paris'te görülecek ve gezilecek yerlerden en önemli olanlarıdır. Listeyi ilgi alanlarınıza ve ne kadar zamanınız olduğuna bağlı olarak, Marmottan Monet Müzesi ve Orsay Müzesi gibi diğer müzeleri, Pere Lachaise Mezarlığı'nı, parkları, bahçeleri ve kültür kurumlarını da eklemek isteyebilirsiniz. Şimdiden iyi gezmeler.

0 comments