İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?


İngiltere, ülkemizde en çok seyahat edilen, en fazla vize başvurusu yapılan ülkelerden biridir. İngiltere vizesi ise, İngiltere’ye giriş yapabilmek için almanız gereken resmi bir belgedir. İngiltere vizesi, İngiltere’ye seyahat edebilmeniz için gereken tüm izinleri kapsamaktadır. Ayrıca bu vize ile ülkede kalış süreniz de belirlenmektedir. İngiltere’ye vize almak için, öncelikle başvuru sırasında İngiltere'ye seyahat etme amacınızı belirtmeniz gerekmektedir. İngiltere’ye vize başvurusunda bulunurken, seyahat amacınıza göre sizden farklı belgeler talep edilecektir.

İngiltere vizesi almak için pasaport, kimlik belgesi, ikametgâh belgesi gibi gerekli olan bazı belgeler bulunmaktadır. İngiltere’ye vize almak için başvuru yaparken, başvuruda bulunan kişinin ülkeye giriş yapma nedenini belirtmesi zorunludur. Aynı zamanda kişinin, ülkeye giriş nedenine göre değişen bazı belgeleri başvuru sırasında sunması gerekmektedir. Bununla birlikte, ülkede gerekli olabilecek diğer belgelerin de hazırlanması gerekmektedir. Örneğin çalışmak için İngiltere çalışma vizesine başvuran kişi, iş başvurusunun kabul edildiğine dair belgeyi veya yaptığı ticari anlaşma belgelerini de sunmalıdır.

İngiltere Vize Türleri

İngiltere’ye gitmek için başvuru yapılabilecek birçok farklı vize türü vardır.  En çok talep edilen vize türleri ise çalışma vizesi, öğrenci vizesi, standart ziyaretçi vizesi ve aile vizesidir.

1. Çalışma Vizesi

İngiltere'de çalışmak isteyenlerin başvuracağı çalışma vizesi, ülkede çalışmak veya ticaret yapmak isteyen kişiler tarafından alınması gereken vizedir. İngiltere çalışma vizesi almak için İngiltere Gümrük ve Yolcu İşleri (UKBA) web sitesinde online başvuru formu doldurulmalı, vize ücreti ödenmelidir. Başvuru formu doldurulduktan sonra istenen tüm belgeler, posta ile İngiltere Vize Uygulama Merkezi'ne (UKVI) gönderilmeli veya başvuru yapılan vize danışmanlık merkezine teslim edilmelidir.

2. Öğrenci Vizesi

İngiltere'de eğitim almak isteyenlerin başvurabilecekleri öğrenci vizesi, eğitim programının süresi boyunca geçerli vizedir.

3. Standart Ziyaretçi Vizesi

Standart ziyaretçi vizesi, İngiltere’yi, iş, eğitim, turizm, sağlık gibi çeşitli nedenlerle ziyaret etmek isteyenlerin başvurabileceği kısa süreli vizedir. Standart ziyaretçi vizesinin süresi, en fazla 6 aydır.

4. Aile Vizesi

İngiltere’de yaşayan eşinin, ailesinin, nişanlısının vb. aile üyelerinin yanına gitmek isteyenlere verilen vizedir. Örneğin, İngiliz uyruklu olmayan bir kişi, İngiltere vatandaşı olan ve İngiltere’de yaşayan ailesinin yanına gitmek için bu vizeye başvuru yapmalıdır. Aynı zamanda İngiltere’de yaşayan nişanlısını ziyaret etmek isteyenler de bu vizeye başvurabilir.

İngiltere Vizesi için Gerekli Belgeler

Türk vatandaşlarından, İngiltere vizesi için başvuru sırasında istenen belgeler şunlardır:

  • Vize başvuru formu
  • Pasaport
  • Fotoğraf
  • İkametgâh belgesi
  • Seyahat sigortası
  • Vize ücretinin yatırıldığına dair dekont
  • İngiltere’ye gidiş ve dönüş uçak biletleri
  • İngiltere’de konaklama belgeleri
  • Kişinin maddi durumunu gösteren banka hesap dekontları
  • Son iki ay içinde iş durumunu gösteren belgeler
  • İngiltere'ye seyahat amacınızı belirten mektup

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

Hızlı ve kolay bir şekilde İngiltere vizesi almak isteyen Türk vatandaşları, vize danışmanlık merkezlerinden destek alabilirler. İngiltere vizesi almak için sizden istenen pasaport, fotoğraf, konaklama belgeleri, banka hesap dökümleri gibi belgelerin fotokopileri, vize danışmanlık merkezine teslim edilmelidir. Başvuru sırasında istenen tüm belgeler, eksiksiz bir biçimde hazırlanıp teslim edilmelidir. Bunun yanı sıra, başvuru sahibinin İngiltere’de geçireceği süre içinde yeterli maddi olanaklarının olduğunu kanıtlaması da gerekmektedir.

Online İngiltere’ye Vize Almak

İngiltere vizesi için online başvuru yapmak oldukça kolaydır. Bunun için ilk olarak; www.gov.uk/apply-uk-visa adresinde bir hesap oluşturmalısınız. Hesabınızı oluşturduktan sonra vize türünüzü seçerek, başvuru formunu eksiksiz ve hatasız biçimde doldurmalısınız. Başvurunuzu tamamlamak için, pasaport, kimlik belgesi ve sizden istenen diğer belgelerin birer kopyasını sisteme yüklemelisiniz. Son olarak, ödemenizi yaparak başvurunuzu tamamlamalısınız. Vize sonucunuz, birkaç hafta içinde sisteme girdiğiniz eposta adresinize gönderilecektir.

0 comments