Amerika'daki Mini Danimarka Solvang

 
Solvang Amerika Birleşik Devletlerinin California eyaletinde bulunan Santa Barbara ilçesine bağlı küçük şehirlerinden bir tanesidir. Şehrin nüfusu yaklaşık 6.000 dolaylarındadır. Solvang 1911 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne Danimarka'dan göç eden koloniler tarafından kurulmuştur. Buraya gelen koloniler bugün tam anlamıyla olmasa da uzun yıllardır kendi gelenek ve kültürlerini devam ettirmektedir. Şehir de Danimarka kültürüne ait birçok farklı tatlar, hediyelik eşyalar ve aktiviteler bulabilirsiniz. Şehir tamamen Danimarka kültürüne göre inşa edilmiştir ve bu özgünlük halen devam ettirilmektedir. 

Günümüzde Solvang'da yaşayan halkın sadece %10'unu kadarı Danimarkalıyken şehir özellikle Danimarka başta olmak üzere birçok İskandinav ülkesinden gelen turistlerce ziyaret edilen popüler bir yerdir. 2018 yılında hayatını kaybeden Danimarka Prensi Henrik'te Solvang'ı ziyaret eden kişiler arasındadır. 

Solvang'da şiddetli yapmanızı tavsiye ettiğim iki şey var.


Birincisi eğer yeni tatlar denemeyi seven biriyseniz Danimarkalılara özgü lezzetli sosisleri tatmanızı öneririm.
 

İkincisi ise günün yorgunluğunu atmak isterseniz herhangi bir patiseriye girerek kahvenizin yanında enfes Danimarka tatlılarını ve şekerlemelerini tadabilirsiniz.

Solvang'da aktivite olarak atlı tramvaya binebilir, şehrin tarihi mekanlarını ve müzelerini gezebilir ve hediyelik eşya mağazalarından Danimarka'ya özgü şeyler satın alabilirsiniz.

Olurda bir gün yolunuz düşerse bu keyifli şehri en güzel şekilde deneyimlediğinizden emin olun. Sizleri güneşli bir Solvang gününe ait fotoğraflarla baş başa bırakıyorum.










0 comments