Davraz Kayak Merkezi


Isparta'nın doğusunda, Isparta ve Eğirdir'e 26 km mesafede yer alan Davraz Dağı; Toros Dağları'na bağlı 2637 metre yüksekliğinde kayak turizmine açık bir dağdır. 1995 yılında Davraz Dağı'nın turizm merkezi ilan edilmesinden sonra bölge giderek gelişmiş ve Türkiye'nin önemli kış sporları merkezlerinden birisi haline gelmiştir.

Türkiye'de kış sporları denilince birçok kişinin aklına direk olarak ya Uludağ yada Erciyes gelir. Bunun yanı sıra eminim ki Isparta'da bir kayak merkezi olduğundan haberi dahi olmayan birçok kişi bulabiliriz. Halbuki Davraz Kayak Merkezi, kar kalınlığı 2 metreye kadar ulaşan, Nisan ayının ortalarına kadar kayak ve snowboard yapılabilen ve 2200. metresinde kurulu tesisleriyle son yıllarda adından sıkça söz ettiren önemli merkezlerden birisi haline gelmiştir. Doğal dokusuyla ve mükemmel kar kalitesiyle yeni başlayanlara ve amatör kayakçılara tehlikesiz rotalar, profesyonellere ise 8-10 km'ye ulaşan benzersiz parkurlar sunmaktadır. Kayak ve snowboard dışında tur kayağı, dağcılık, botanik gözlemcilik ve trekking yapabileceğiniz diğer aktivitelerden bazılarıdır.


Davraz Kayak Merkezi'nin Genel Özellikleri

Davraz Kayak Merkezi'ni diğer kayak merkezlerinden farklı kılan Eğirdir Gölü'nün harika manzarası eşliğinde kayak yapabiliyor olmanızdır. Bir diğeri de Davraz Dağı'nda çığ ve kaybolma tehlikesinin olmayışı kayakçılar için büyük bir avantaj sağlamaktadır.


Kayak merkezinde saatte 1000 kişiyi taşıyabilen 1211 metre ve saatte 800 kişiyi taşıyabilen 936 metre uzunluğunda 2 telesiyej bulunmaktadır. Geçtiğimiz yılın Mart ayında tamamlanan yeni bir telesiyejle mevcut telesiyej sayısı 3'e çıkmıştır. Ayrıca saatte 800 kişiyi taşıyabilen 624 metre uzunluğunda bir adet teleski ile 300'er metrelik 2 adet babylift vardır. Kayak merkezindeki mevcut telesiyejlerle 1674 metreden 2350 metreye kadar çıkılabilmektedir.


Kayak merkezinde toplam 12 pist bulunmaktadır ve pistlerin toplam uzunluğu 23.500 metredir. 12 pistten 2'si mavi renkli olup bu pistler yeni başlayan ve acemi kayakçılar içindir. 8 tanesi kırmızı renkli olup orta seviyedeki kayakçılar için uygundur. Diğer 2 pist ise siyah renkli olup profesyonel kayakçılar içindir.

Davraz Kayak Merkezindeki Oteller ve Diğer Tesisler


Davraz Kayak Merkezi'nde konaklayabileceğiniz oteller:
  • Sirene Davras Hotel (4 Yıldızlı),
  • Isperia Davraz Hotel
  • West Davraz Hotel ve
  • Süleyman Demirel Üniversitesi'ne ait eğitim ve uygulama oteli (Isparta Davraz Oteli) bulunmaktadır.
Ayrıca Kayak Merkezi'nde 3 adet kafeterya, 2 adet kayak ve elbise kiralanabilecek, 1 adette satın alınabilecek mağaza bulunmaktadır.

Davraz Kayak Merkezi'ne Nasıl Gidilir ?

Isparta konum olarak Türkiye'nin dört bir yanından kara yolu ile kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz illerimizden biridir. Ayrıca ulaşım hava yolu ile de sağlanabilmektedir.


Davraz Kayak Merkezi'ne ise ulaşım sadece kara yolu ile sağlanabilmektedir. Davraz Kayak Merkezi :
  • Isparta Şehir Merkezine : 26 km
  • Isparta Havalimanına : 50 km
  • Antalya Havalimanına : 125 km
  • Antalya Şehir Merkezine : 140 km
  • İzmir'e : 420 km
  • Ankara'ya 452 km ve
  • İstanbul'a : 643 km uzaklıktadır.







0 comments