Fuji Dağı


Honshu Adası'nda bulunan Fuji Dağı, 3,776.24 metre yüksekliği ile Japonya'nın en yüksek dağıdır. Fuji Dağı hala aktif olan bir stratovolkandır. Fuji en son 1707-1708'lerde faaliyete geçmiştir ve o günden günümüze kadar sessizliğini halen korumaktadır.


Fuji Dağı, Tokyo'nun güneybatısında yaklaşık 100 kilometrelik bir alanda boylu boyunca uzanmaktadır. Açık ve sis olmayan günlerde Fuji, Tokyo'dan rahatlıkla görebilmektedir. Fuji-Hakone-Izu Millî Parkı'nda yer alan Fuji'nin çevresinde pek çok göl ve ormanlık alan bulunmaktadır. Fuji Dağı uzun eğimli koni biçiminde bir yanardağdır. Fuji'nin zirvesi yaklaşık beş ay boyunca karlarla kaplıdır. Fuji Dağı'nda tundra iklimi görülmekte olup, bugüne kadar ölçülmüş en düşük sıcaklık 1981 yılının Şubat ayında -38.0C olarak, en yüksek sıcaklık ise 1942 yılının Ağustos ayında 17.8C olarak ölçülmüştür.


Fuji Dağı, Tateyama ve Haku Dağları ile birlikte Japonya'nın 3 kutsal dağından biridir. Günümüzde dahi Japon halkı tarafından kutsal olarak kabul edilmektedir. Eşsiz bir doğa ve çevre manzarası sunan Fuji, aynı zamanda Japonya'nın en önemli tarihsel alanlarından biridir.

Tateyama

Haku

Japonya denilince akla gelen ve ülkenin sembolü haline gelmiş bir dağdır. Birçok sanat dalında Fuji resmedilmekte ve tasvirlenmektedir. Fuji kültürel bir alan olarak 22 Haziran 2013 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınmıştır. UNESCO'ya göre Fuji yüzyıllar boyu ressamlara ve şairlere ilham kaynağı olmuştur. Zorlukların, uzun ve zorlu yolculukların betimlemesi için kullanılmıştır.


Fuji en çok dağcılar tarafından ziyaret edilmekte olup son yıllarda turistik amaçlı gezilerde oldukça artmıştır. Dağa en kolay ve en yakın ulaşım 2009 yılında açılan ve dağa 80 kilometre uzaklıktaki Mt. Fuji Shizuoka Havalimanı'ndan sağlanmaktadır. Ayrıca yaklaşık bir saat uzaklıktaki Tokyo Uluslararası Havalimanı'ndan ve Chiba'daki Narita Uluslararası Havalimanı'ndan ulaşılabilmektedir.






0 comments