Sırt Çantalı Gezginin Çantasında Olmazsa Olmaz 5 Şey


Eğer sizde benim gibi gittiğiniz şehir ve ülkelerde haritanızı elinize alıp tek bir sırt çantasıyla gezenlerdenseniz bu yazı tam da size göre. Bu güne kadar tüm seyahatlerimi tek bir sırt çantası ile tamamlamış biri olarak gezilerim sırasında yaşamış olduğum deneyimler doğrultusunda şu 5 eşyanın mutlaka çantanızda bulunması gerektiğini söyleyebilirim. Bunlar neler bir bakalım:

1️⃣Kişisel bakım eşyaları 🛀

Geziyoruz diye kişisel bakım ve hijyenimizi hiçe saymak olmaz. Diş fırçanızı almayı unutmayın.

2️⃣Yağmurluk 🌧

Hava durumu bazı şehir ve ülkelerde çok çabuk değişebilmekte. Hava günlük güneşlikken bir bakmışsınız yağmur bastırmış bu nedenle her daim çantanızda bir yağmurluk olması hayat kurtaracaktır.

3️⃣Atıştırmalık yiyecekler 🍫

İlk defa gittiğiniz bir yerdeki yeme içme kültürünü öğrenene yada fiyat anlamında uygun bir şeyler bulana kadar bu atıştırmalıklar açlığınızı bastıracaktır.

4️⃣Hafif yedek kıyafetler 👕

Her zaman gezi süresince size ağırlık yapmayacak, rahat hareket etmenizi sağlayacak kıyafetler tercihiniz olmalıdır.

5️⃣Termos ☕️

Eğer benim gibi kahve içmeden yaşayamayanlardansınız bir termos kahve hem sizi zinde ve dinç tutacaktır, hem de en kolay ve ucuz ısınma yöntemi olacaktır.

Liste aslında çoğaltılarak devam edebilir. Ancak bu 5 eşyanın mutlaka olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer sizin aklınıza gelen ve mutlaka yanımda olmalı onsuz seyahat edemem dediğiniz şeyler var ise yorumlarınızı bekliyorum.

0 comments