Tampa, Florida'da Yaşamak için 10 Neden


Tampa, Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde bulunan ve ABD'nin yaşanabilir en iyi 5 şehrinden biri olarak seçilmiş bir şehirdir. Tampa, Florida'nın batısında Meksika Körfezi kıyısında bulunur. Bulunduğu bölgeye Tampa Bay yani Tampa Körfezi'de adı verilir. Yerel iklim, sürdürülebilir kentsel çevre, doğal kaynaklar ve ekonomik ilerleme ile birlikte yerel halkın gurur duyduğu tüm diğer insanların ziyaret etmeyi yada yaşamayı hayal ettiği, istediği bir yer haline getirmektedir.

Peki Tampa'yı bu kadar çekici kılan ve insanların dikkatini çekmesine neden olan diğer unsurlar nelerdir:

1) Tampa Hava Durumu

Tampa'da yaşamanın en güzel yanlarından biri iklimidir. Yılın hemen hemen her ayı oldukça sıcaktır. Ocak ve Şubat ayları en soğuk aylar olmasına rağmen Tampa'daki ortalama gündüz sıcaklık değerleri 21 derecedir. Hava çoğunlukla kuru ve güneşlidir. Bu aylarda bile üşümeden güneşlenmeniz yada yazlık kıyafetlerle rahatlıkla dolaşmanız mümkündür.


2) Golf Severler İçin

Golf tutkunları için vazgeçilmez seyahat noktalarından birisidir. Bunun da sebebi dünyanın en iyi golf sahalarına ve tesislerine sahip oluşundan kaynaklanmaktadır. Dünyanın bir çok yerinden golf severler Tampa'ya geldikten sonra çoğunlukla kalıcı olarak burada yaşamaya karar vermektedir.

Bunun dışında Tampa'da bulunan gold kulüpleri, resortlar ve tatil köyleri uraya cazip kılan bir diğer nedendir. Şehirde sıklıkla yerel ve uluslar arası turnuvalar düzenlenmektedir.


3) Doğal ve Yeşil Alanları

Tampa, Florida'nın nüfus yoğunluğu en fazla olan şehirlerinden birisi olmasına rağmen kent içerisinde ve yerleşim alanları etrafında bulunan doğal ve yeşil alanları oldukça iyi bir şekilde korunmuştur. Şehirde yaban hayatına saygı gösterilmekte ve insanların kullanmakta olduğu parklar, alanlar bu ölçüde meydana getirilmiştir.


4) Plajları

Tampa'yı bu kadar çekici kılan sebeplerin başında kesinlikle sahip olduğu plajları gelmektedir. Yılın her ayı deniz, kum ve güneş keyfini yaşamanız mümkün olan bir yerdir. Körfezin kumları beyazdır ve suları ılık, temiz ve şeffaftır.


5) Suşi Severler İçin

Evet yanlış duymadınız suşi severler tarafından en çok ziyaret edilen restoranlar Tampa Körfezi'nde yer alan Bradenton şehrinde yer almaktadır. Yemeklerin hazırlanışından, servisine ve kullanılan malzemelere kadar Asya kültürü baz alınmaktadır ve bu kültürü sadık kalınmaktadır. Bu kültür ve lezzet mirası uzun yılların birikimi sonucunda meydana gelmiştir ve sonuç hayal edebileceğinizin ötesinde bir suşi lezzeti.


6) Gece Hayatı ve Eğlence İmkanları

Tampa Körfezi her zevke ve bütçeye uygun farklı olanaklarla doludur. Turizm ve eğlence endüstri oldukça gelişmiştir. Restoranları, barları, kafeleri, marinaları ve gece kulüpleri ile hayal edebileceğiniz ve isteyebileceğiniz her türlü seçenek elinizin altındadır. Fiyat anlamında başta Miami olmak üzere ABD'nin birçok şehrine göre daha uygundur. Harcamayı planladığınız bütçenin çok daha üzerinde bir standartta imkanlar bulmanız mümkündür. Bunlara ek olarak sahip olduğu iklim koşulları sayesinde çok fazla konsere ve festivale ev sahipliği yapmaktadır.


7) Spor İmkanları ve Aktif Yaşam Tarzı

Bu konuda ABD'nin en aktif 3 şehrinden birisidir. Yürüş alanları, açık hava spor tesisleri ve fiziksel aktivite alanları spor yapmayı hayatının bir parçası haline getirmiş insanlar için birebirdir. Bu şehirde yaşayan insanlar için hareket ve sağlıklı beslenme ilk sıralarda gelmektedir. Yerel spor salonlarının üyelik ve giriş ücretlerinin düşük olması da insanları spor yapmaya teşvik etmektedir.


8) Emekliler İçin

Şimdiye kadar bahsettiğim şeyler her ne kadar genç veya orta yaştaki insanlar için cazip bir yermiş izlenimi versede iklimi ve uygun fiyatlı yaşam maliyeti emekliler içinde cazip bir yer haline getirmektedir. Tampa da benzeri birçok şehre göre gayrimenkul, yeme-içme ve sosyal imkanlar çok daha uygundur. Doğa ile iç içe bir yaşam yine hayallerinizdeki gibi bir emekliliği yaşama imkanı tanıyacaktır.


9) Karşılıklı Hoşgörü ve Misafirperverlik

Şehirde kesinlikle din, dil, ırk, cinsiyet ve cinsel tercih ayrımı yapılmamaktadır. Sokaklarında yürürken veya plajlarında gezerken bu kültürel çeşitliliği ve uyumu gözlemlemeniz mümkündür. Aynı zamanda şehir hayatındaki insanların gösterdiği paylaşımcı ve misafirperver özellikleri de burayı yaşanabilir kılmaktadır.


10) Refah Seviyesi

Dünyada birçok şehir refah, gelişme ve ekonomik anlamlarda çeşitli sorunlar yaşarken Tampa kesinlikle bunlardan birisi değildir. Tampa başlı başına ABD'nin en hızlı büyüyen ve gelişen 100 şehrinden biridir.


0 comments