Avrupa’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Ülkeler


Avrupa, farklı medeniyetlerin bir arada yaşadığı bölgelerden biridir. Pek çok kişi Avrupa seyahatine çıkmadan önce kayda değer ülkelerin listesini çıkarmakta ve buralara seyahat etmeye özen göstermektedir. İlk defa Avrupa seyahati yapacak olan ve hangi ülkeleri gezmesi gerektiği konusunda kararsız kalan seyyahlar için mutlaka görülmesi gereken ülkeleri derledik.




Fransa


Avrupa’da mutlaka gezilmesi gereken ülkeler listesinin başında yer alan bu ülke, başkent Paris ve Eiffel Kulesi ile ön plana çıkmaktadır. Rönans ve gotik mimarisinin yoğunlukta olduğu bu ülke, aynı zamanda kültür-sanat etkinlikleri ve müzeleri ile de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

İtalya


Aşıklar şehri Venedik’ten, tarih kokan Roma’ya, herkesin dikkatini çeken Pisa Kulesi’yle mutlaka görülmeye değer yerler arasında yer almaktadır İtalya ve şehirleri. Modanın son derece yaygın olduğu bu ülkede moda haftaları ve defileler de düzenlenmektedir. Hem dünyanın hem de İtalya’nın moda başkenti olan Milano da bu bağlamda İtalya’nın mutlaka görülmesi gereken şehirleri arasında yer almaktadır.

Almanya


Avrupa’da mutlaka gezilmesi gereken ülkeler arasında yer alan Almanya, Avrupa’nın önemli ülkelerinden biridir. Başta Oktoberfest olmak üzere dünyanca ünlü festivalleri ile bilinen bu ülke, hem tarihi hem de yapıları ile ön plana çıkmaktadır.

İspanya


Avrupa’nın önemli ülkelerinden biri olan İspanya, karnavalları ve şölenleri ile özellikle yaz aylarında oldukça renklidir. Pek çok futbol takımının da dünyaca üne sahip olduğu bu ülkede müzeler, sanat galerileri ve orkestralar da ülkenin ne kadar değerli olduğunu ortaya koymaktadır.

0 comments