İzmir Asansör’e Nasıl Gidilir?


İzmir, tarihi ve insanları ile pek çok kişi tarafından ilgi gören iller arasında yer almaktadır. Gevreği, boyozu, darısı ve domatı ile Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan İzmir’de Tarihi Asansör de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer almaktadır. İzmir’in merkezinde bulunan Tarihi Asansör’ün ise geçmişi çok eski dönemlere dayanmaktadır. Peki İzmir Asansör’e nasıl gidilir?

Tarihi Asansör’e Ulaşım


İzmir Asansör’e nasıl gidilir? Sorusuna cevap arayan kişiler için ulaşım imkanlarının oldukça fazla olduğundan bahsetmek mümkündür. Karataş’ta bulunan Tarihi Asansör, pek çok toplu taşıma aracına da yakın mesafede bulunmaktadır. İzmir’i gezmek isteyen kişiler ilk durak olarak bu noktaya yönlenmekte ve detaylı bir gezi düzenlemek için harekete geçmektedir. 

Karataş, Konak’ta yer alan semtlerden biridir. Buraya ulaşım İzmir’in her bölgesinden mümkün olabilmektedir. Metro, dolmuş ya da otobüs seçeneklerinden biri kullanılarak Tarihi Asansör’e erişebilmek mümkün olmaktadır. 1907 yılından bu yana ayaktadır. Pek çok çiftin fotoğraf çekimi için de tercih ettiği bu alana İzmir merkeze ulaşan herkes kısa sürede erişim sağlayabilmektedir. Aynı zamanda taksi ile de alana ulaşmak mümkün olmaktadır. Şahsi araçlar ile de ulaşım oldukça kolaydır.


İzmir’in tam merkezinde bulunan bu mekan, uzun yıllardan beri pek çok konuğu ağırlamaya da devam etmektedir. Siz de İzmir’e uğramayı düşünüyorsanız İzmir manzarası için Tarihi Asansör’ü görmeden evinize dönmeyin!

0 comments