Kylemore Kalesi ve Manastırı


1800'lerin sonlarına dayanan Kylemore Kalesi, 1920'den beri Benedictine rahibeleri için bir manastırı barındırıyor olması nedeniyle oldukça bilinen bir yer. İrlandalı Benedictine Manastırlarının ilki olmadan önce özel bir aile evi olarak ortaya çıkan tarihi bina ve arazileri, şimdi Connemara’nın en büyük turistik cazibe merkezleri arasında.

Erken Yıllar


Kylemore Kalesi aslen İngiltere'den eski bir doktor olan Mitchell Henry ve karısı için 70 odalı özel bir ev olarak inşa edildi. İrlanda'da balayındayken bölgeye aşık olduğu söylenen Henry ailesi, 1903 yılına kadar Manchester Dükü ve Düşesi tarafından satın alınana kadar kalenin sahibiydiler. Dük ve düşesin 1920 yılında kumar borçları nedeniyle mülkü tekrar satmak zorunda kaldığı ve mevcut sahipleri İrlandalı Benedictine Rahibeleri'ne bırakıldığı söyleniyor.

İrlanda Benedictine Rahibeleri


İrlanda Benedictine Rahibeleri olarak bilinen topluluk, 1665 yılında, Belçika'daki Ypres kentinde, İngilizler tarafından İrlanda'daki Katoliklere yapılan dini zulümden sıyrılmak amacıyla kuruldu. 1920'de, I. Dünya Savaşı sırasında kasabanın ağır bombalanmasından sonra halkın Ypres'teki evlerinden kaçmaktan başka seçeneği yoktu. Rahibeler, Kylemore Kalesi'ni satın aldı ve ilk İrlanda Benedictine Manastırı'na dönüştürdü. Burada, 2010 yılına kadar eğitim öğretime devam edilen bir uluslararası yatılı okul ve kız çocuk okulu açtılar. Bugün, Kylemore Kalesi yada Manastırı İrlanda’nın en çok ziyaret edilen turistik yerlerinden biri.

Mitler ve Efsaneler


Pollacappal Lough kıyılarındaki kırsal Connemara'nın çarpıcı ortamında bulunan Kylemore Manastırı, efsanevi bir öneme sahip, güzel ve sakin bir yer. İrlanda efsanevi figürü Fionn mac Cumhaill'in, Kylemore Vadisi yakınlarındaki Diamond Hill'de yaşadığı söylenir ve mülkün arazisindeki devasa bir taşın McCool'a efsanevi bir başka kahraman olan Cú Chulainn tarafından atıldığı söylenir. Başka bir yerel efsane ise her yedi yılda bir gölden çıkan beyaz bir atı anlatmaktadır.

Neden Mutlaka Görmelisiniz


Efsaneler bir yana, bu huzurlu yer birçokları için ruhsal bir cennettir. Restore edilmiş odalarını tecrübe etmenin yanı sıra, ziyaretçiler Mitchell Henry'nin eşi Margaret için yaptırdığı Neo-Gotik Kiliseyi ve çiftin birlikte gömüldüğü türbeyi gezebilirler. Arazideki altı dönümlük Viktorya Surları Bahçeleri rahibeler tarafından tamamen açılarak, ziyaretçilere turlarla veya yürüyüşlerle gezebilme imkanı sağlanmaktadır. Dilerseniz manastırın önünde yer alan kitaba adınızı yazarak rahibelerden sizin için dua etmelerini isteyebiliyorsunuz. Manastırın tarihi ile ilgili yıl boyunca günde üç kez ücretsiz rehberlik hizmeti de verilmektedir.


Ücretsiz Rehberlik Saatleri

11:30 - 13:00 -15:00

Kylemore Kalesi ve Manastırı Ziyaret Günleri ve Saatleri

Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 10:00 - 16:30 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Manastır diğer günlerde ziyarete kapalıdır.


0 comments