Las Vegas Strip Tarihi ve Hikayesi


Las Vegas Strip, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en ünlü yerlerden biridir. Las Vegas Bulvarı'nın yaklaşık 6.4 kilometrelik bir bölümüdür ve teknik olarak Paradise ve Winchester kasabaları boyunca uzanmaktadır.

Las Vegas Strip'in manzarası, dünyadaki en ünlü kentlerden biri olan Las Vegas'da yaşanan yeni gelişmeler, tadilat ve büyüme ile yıllar içinde çarpıcı bir şekilde değişti. Strip her zaman Las Vegas'ın merkezi olmasa da, gelişimi şehri California'ya giden bir duraklama noktası haline getirdi.


Las Vegas, 1905 yılında resmi bir şehir olurken, Las Vegas Strip, Pair-O-Dice Club'ın açılışıyla 1930'ların başlarına kadar gelişme belirtileri göstermedi. Strip 1940'lara kadar Bugsy Siegel gibi organize suç çetelerinin ortaya çıkması nedeniyle ve El Rancho Vegas'ın kuruluşuna kadar büyüme anlamında bir patlama gösteremedi.


Siegel’in oteli Flamingo, 1947’den bu yana Strip’te kalan en eski mülklerden biridir. The Strip, popüler ismini bir işadamı ve Los Angeles'lı eski başkan yardımcısından aldı. Eski başkan yardımıcısı, Los Angeles'taki Sunset Strip'ten sonra yolu vaftiz etti.


Mafya 1970'lerin ve 80'lerin sonlarına doğru tamamen gücünü kaybetti ve ortadan kalktı. Ardından MGM gibi şirketler ve oteller, bireysel kumarhaneler üzerindeki tatil konseptini devralmaya ve tanıtmaya başladı.


Las Vegas Strip'in hızla değişen mimarisi ve tasarımı, şehrin çehresini değiştirmekte ve daha ilgi çekici hale getirmekteydi. Her yeni ekleme ve yenileme ile şehir çağdaş bir görünüm kazandı. Bununla birlikte Las Vegas Strip'i farklı kılan binalardaki stil ve tasarımındaki çeşitlilikti. The Venetian'dan, Mandalay Bay'e kadar her bir tesis, estetiği, tasarımı ve düzeninde kendine özgüdür. Las Vegas Strip, kent gibi gelişmeye devam edecek ve onu canlı, tarihin nefes alan bir parçası haline getirecektir.

0 comments