Samsun’da Gezilecek En Güzel Yerler


Samsun şehrimiz Karadeniz Bölgesi’nin eğitim, sağlık, sanayi, ticaret, ulaşım ve ekonomik faaliyetleri açısından en önemli şehirlerimiz arasında yer almaktadır. Samsun özellikle içerisinde barındırmış olduğu tarihi yapıtlar ve sahile olan kıyısı ile birlikte pek çok yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği güzel şehirlerimizden bir tanesidir. Sizlere bu yazımızda Samsun’da Gezilecek En Güzel Yerleri listeledik;

İşte Samsun’da Gezilecek En Güzel Yerler

Bandırma Vapuru ve Milli Mücadele Parkı


Milli Mücadelenin önemli sembolleri içerisinde yer alan Bandırma Vapuru gerek tarihi önemi ile gerekse kültürel varlığı ile birlikte pek çok yerli ve yabancı turist tarafından ilgi ile ziyaret edilmektedir. Ayrıca park içerisinde yer alan ve Milli Mücadelemizi anlatan pek çok yapıtı görebilmeniz de mümkündür.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti


Samsun şehrimizin Bafra ilçesinde yer alan kuş cenneti her sene hayvan severler başta olmak üzere yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir. Türkiye’nin en büyük deltası olma özelliğine de sahip olan bu alanı gönül rahatlığıyla ziyaret edebilirsiniz.

Amazon Köyü


Samsun şehrimizde yer alan ve savaşçı kadın kabilelerin geçmişte burada yaşadığına inanılan bu eşsiz köy içerisinde ayrıca birçok bal mumu heykeli yer almaktadır. Güzel doğa manzarası ile birlikte eğlenceli ve güzel bir vakit geçirebileceğiniz bu köyü ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Amisos Tepesi


Samsun’un en güzel manzarasına sahip olan bu tepe şehrimizin ilk yerleşim yeri olarak bilinmektedir. Milattan önce 3. Yüzyıla ait 2 adet tümülüsün bulunduğu ve Pontus Krallığına ait mezar odalarının yer aldığı bu tarihi yeri görmek gezinize güzellik katacaktır.

Kent Müzesi


Samsun ilimizin tarihsel ve kültürel özelliklerini tümüyle yansıtan en güzel müzelerinden bir tanesi kent müzesidir. Geçmişe ışık tutan bu değerli müzeyi ziyaret etmeniz hem tarihsel bilginiz açısından hem de güzel bir gezi açısından sizler için oldukça keyif verici olacaktır.

Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu


Samsun şehrimizin güzel ve nadide ilçesi olan Vezirköprü içerisinde bulunan bu eşsiz kanyon sene içerisinde yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi ile ziyaret edilmektedir. Sizlerde Samsun ziyaretiniz bu güzel kanyonu değerlendirebilirsiniz. Doğal manzaraları ile birlikte bu kanyon gezinize çok güzel bir hava katacaktır.

0 comments