Tatil Beldeleri ve Festivalleri


Ülkemizde her yıl düzenli olarak değişik konseptlerde pek çok festival düzenlenmektedir. Bu festivaller yerli ve yabancı turistlerin oldukça dikkatini çekmeyi başarmıştır. Şehirlerin geleneksel kültürlerini yansıtan festivallerin yanı sıra pek çok şehrimiz sanat festivali de düzenlemektedir. Bu festivallerin en bilindikleri ise Cappadox ve Zeytinli Rock Festivali’dir. Sizlere bu yazımızda Tatil Beldeleri ve Festivallerini listeledik;

İşte Tatil Beldeleri ve Festivalleri

Winterfest 2019


Bursa şehrimizde bulunana Uludağ’da düzenlenen bu festival genellikle 31 Ocak ve 4 Şubat tarihleri arasında yapılmaktadır. Kış turizmi açısından ve kış sporları severleri açısından oldukça önemli olan bu festivali, eğlenceli ve güzel bir vakit geçirmek istiyorsanız tercih edebilirsiniz.

Alaçatı Ot Festivali


Her yıl Nisan aylarında düzenlenen bu festivale yerli ve yabancı pek çok turist ilgi duymaktadır. Alaçatı turizm açısından markalaşmış bir beldemizdir. Bunun yanı sıra düzenlemiş olduğu festivaller ile birlikte de oldukça ilgi odağı olmuştur.

Portakal Çiçeği Karnavalı


Adana ilimizde her yıl nisan ayında düzenlenen portakal çiçeği karnavalı yerli ve yabancı pek çok turist tarafından takip edilmektedir. Müzik eşliğinde eğlenceli bir biçimde düzenlenen bu festivali kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

HoliFest


2018 yılında Kıbrıs da Mayıs ayında düzenlenen HoliFest Festivali dünyanın en renkli festivalleri arasında gösterilmektedir. Bu festivale aynı zamanda pek çok DJ eşlik etmektedir. Sizlerde HoliFest Festivalini takip ederek çok güzel bir tatil ve eğlenceli bir vakit geçirebilirsiniz.

Cappadox


Ülkemizde her yıl büyük bir heyecan ve coşku ile beklenen Cappadox Festivali Haziran ayı içerisinde yapılmaktadır. Kapadokya’nın o muhteşem güzelliği ile birlikte harika bir vakit geçirebileceğiniz bu güzel festivali kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

TrakyaFest


Ülkemizin en neşeli festivalleri arasında yer alan TrakyaFest birçok müzisyene eşlik etmektedir. Temmuz ayı içerisinde yapılan bu festival genellikle Erikli Sahili üzerinde gerçekleştirilmektedir. Sizlerde eğlenceli bir vakit geçirmek istiyorsanız kesinlikle bu festivale katılmasınız.

KaçkarFest


Karadeniz’in o muhteşem manzarası ile birlikte hem tatilinizi geçirmek hem de eğlenceli bir festivale katılmak istiyorsanız kesinlikle KaçkarFest’e katılmalısınız. Ağustos ayında gerçekleşen bu festival yerli turistler başta olmak üzere pek çok yabancı turiste de ev sahipliği yapmaktadır

Zeytinli Rock Festivali


Dünyanın efsane festivalleri arasında yerini alan Zeytinli Rock Festivali Ağustos ayı içerisinde yapılmaktadır. Aynı zamanda dünya çapında birçok kişinin takip ettiği bu festival yerli ve yabancı pek çok katılımcı tarafından heyecan ile beklenmektedir.

Bozcaada Bağbozumu Festivali


Bozcaada yurdumuzun en güzel ve en sakin tatil beldelerinden bir tanesidir. Yaz aylarında birçok turiste ev sahipliği yapan Bozcaada Eylül ayı içerisinde ise Bağbozumu Festivali düzenlemektedir. Sizlerde tatilinizi bu güzel festival ile birlikte taçlandırabilirsiniz.

Bodrum Cup


Her yıl Ekim ayı içerisinde düzenlenen Bodrum Cup Avrupa’nın En büyük yelken yarışını düzenlemektedir. Yaklaşık olarak 1 hafta boyunca devam eden yelken yarışları yerli ve yabancı pek çok turistin ilgisini çekmeyi başarmıştır.

0 comments