Hollanda'nın Konaklayabileceğiniz Büyüleyici Kaleleri


Geceyi eski bir kalenin içinde geçirmek veya eski bir sarayda uyumak konusunda özellikle çekici bir şey var. Neyse ki, bu eski fanteziyi gerçekleştirmek için kraliyet bütçesine ihtiyacınız yok ve Hollanda'da ihtiyaçlarınızı memnuniyetle karşılayacak çok sayıda otel var.

Doorwerth Kalesi


Bu güzel Ortaçağ kalesi, Ren Nehri tarafından beslenen ve ikonik nehrin batı kıyılarına sadece kısa bir mesafede olan bir hendekle çevrilidir. Tarihçiler Doorwerth Kalesi’nin 13. yüzyılda inşa edildiğine ve orijinal duvarlarının muhtemelen sert ahşap kirişlerden yapıldığına inanıyorlar. Bu yapı, 1260 yılında Vianen'den Hollandalı bir asilzade tarafından yakıldı, ancak stratejik konumu nedeniyle daha sonra yeniden inşa edildi ve daha sonra taşla güçlendirildi. Yüzyıllar boyunca kaleye şimdiki biçimini veren payandalar ve kuleler eklendi. Bugün bir müze ve düğünler veya diğer büyük kutlamalar için kiralanabilen özel bir otele ev sahipliği yapıyor. Ayrıca, kalenin bir parçası olan ve girişte yer kale kontrol noktasında yer alan evde bir konaklama rezervasyonu yapmak da mümkündür.

Landgoed Duin & Kruidberg Kalesi


17. yüzyılda birçok zengin Hollandalı tüccar, Avrupa soylularının saray konutlarının görkemini taklit eden görkemli evler kurmaya karar verdi. 1634'te Hendrik Reijnst adında bir bankacı bu akımı takip etmeyi seçti ve Santpoort, Noord-Holland'da büyük bir saray inşa etmeye başladı. Bu bina, tarihi boyunca birkaç kez el değiştirdi, her bir sahibi pitoresk bir İngiliz manzara bahçesi de dahil olmak üzere araziye yeni özellikler ekledi. Saray, Zuid-Kennemerland Milli Parkı'nın bir parçasıdır ve doğal güzelliklerle çevrilidir. Bina aziz bir ulusal anıt olmasına rağmen, aynı zamanda birkaç seçkin otel süiti de içerir.

Oud Poelgeest Kalesi


Bu muhteşem mülk, bir zamanlar kaleyi 1724'te satın alan ünlü Hollandalı bilim adamı Herman Boerhaave'e aitti. Boerhaave, yeni evinin zeminini, büyük botanik koleksiyonunu barındırmak ve egzotik bitkiler yetiştirmek için birkaç ayrıntılı bahçeyi kazmak için yeniden tasarladı. Bu süre zarfında birçok insan Boerhaave’in harika bitkilerine tanık olmak için Oud Poelgeest Kalesi’ni ziyaret etti ve yapraklı hayvanat bahçesinin Leiden Üniversitesi’nin Arboretumu'na rakip olduğu söyleniyor. Bu bahçeler artık ulusal bir miras alanıdır, Boerhaave’in mülkü ise lüks bir otel ve konferans merkezine dönüştürülmüştür.

Assumburg Kalesi


Assumburg Kalesi, 13. yüzyılda Kuzey Hollanda'nın merkezindeki küçük bir Ortaçağ kasabası olan Heemskerk'i çevreleyen daha büyük surların bir parçası olarak inşa edilmiştir. Bu kale Hollanda'yı Frizlere karşı savunmak için inşa edilmiş ve Ortaçağ döneminde birkaç saldırıyı püskürtmüştür. 15. yüzyılda Hollanda'da Heemskerk'i ve savunmasını sarsan bir dizi iç çatışma başladı. Kalenin bazı bölümleri bu savaşla yıkılmış olsa da, ana kulesi büyük ölçüde zarar görmeden kaldı ve bugün hala ayakta duruyor. Assumburg Kalesi, görkemli salonlarını uygun fiyatlı bir hostele dönüştüren Stayokay grubu aittir.

Geulzicht Kalesi


Geulzicht Kalesi 20. yüzyılın başlarında Nijmegen şehrinden, zengin bir Hollandalı sanayici olan Pieter Carel Zuyderhoudt tarafından inşa edilmiştir. Nouveau riche sınıfı mensubu olan Zuyderhoudt diğer üyeleri gibi servetini göstermeye istekliydi ve cömert bir ev inşa etmeye başladı. Neo-gotik mimariyle, Ortaçağ tekniklerinden esinlenerek yapılan kale, gereksiz tasarım özellikleriyle alışılmadık, anakronistik bir binanın ortaya çıkmasına yol açtı. II. Dünya Savaşı sırasında Alman ordusu kaleyi garnizon haline getirdi ve salonlarını gerçek bir kaleye dönüştürdü. Hollanda müttefikler tarafından kurtarıldıktan sonra, Geulzicht Kalesi yenilenmiş ve sonunda bir otele dönüştürülmüştür.

TerWorm Kalesi


TerWorm Kalesi 14. yüzyılda inşa edilmiş ve Hollanda asaletinin birkaç üyesi tarafından işgal edilmiştir. 1550 yılında cephesinin büyük bölümü çıkan bir yangında büyük zarar görmüştür ve daha sonra orijinal tasarımına sadık kalınarak yeniden inşa edilmiştir. Dış duvarlarının çoğu günümüze kadar ayakta kalmayı başarmıştır ve yıllar içerisinde yapılan tadilatlar çağdaş mimarinin ipuçlarını titizlikle maskelemiştir. 18. yüzyılın sonlarında yerel biri kaleyi satın aldı ve hendeklerinin etrafına bir Rokoko bahçesi inşa etti. Kale günümüzde tamamen halka açıktır ve konaklama yapabileceğiniz rahat bir otele sahiptir.

0 comments